Nieuws

Nog een maand om vouchers te verzilveren!

Hibin Opleidingen : 27 juni 2017
U heeft nog tot 31 juli 2017 om de gratis opleidingsvouchers te verzilveren. Half mei is een actie gestart om meer werknemers in de branche kennis te laten maken met het aanbod van Hibin Opleidingen. Hiervoor zijn 250 opleidingsvouchers aan werkgevers toegestuurd, zodat zij deze kunnen overhandigen aan werknemers. Elke voucher staat voor een gratis online opleidingsmodule voor één persoon ter waarde van € 195,- In de praktijk zullen veel vouchers al wel zijn uitgereikt, maar heeft de desbetreffende medewerker zich nog niet aangemeld op de website. Na aanmelding heeft de cursist nog zes maanden om daadwerkelijk te beginnen en de opleiding af te ronden. De meeste E-learning opleidingen van Hibin nemen 40 uur studietijd in beslag.
Lees verder ›

Nieuwe samenwerkingsvorm met fabrikanten

Hibin Opleidingen : 27 juni 2017
Per 1 juli 2017 verdwijnt de bestaande erkenningsregeling voor opleidingen van fabrikanten. Daar komt een nieuwe samenwerkingsvorm voor in de plaats. Met ingang van 1 juli 2017 kunnen alle buitengewone leden hun volledige opleidingsprogramma voor medewerkers in de bouwmaterialengroothandel aanbieden via de website van Hibin Opleidingen. Fabrikanten kunnen hun opleidingen gratis aanmelden.
Lees verder ›

Cao-onderhandelingen hervat

Hibin CAO : 23 juni 2017
De gesprekken over een nieuwe cao voor de bouwmaterialengroothandel zijn afgelopen week hervat. Aanstaande woensdag is er een tweede bijeenkomst en ook op 7 juni is een bijeenkomst tussen de bonden en de onderhandelingscommissie van Hibin gepland. De bestaande cao liep van 1 juli 2015 t/m 31 december 2016.

De cao-onderhandelingen gaan verder

Hibin CAO : 23 juni 2017
Morgen worden de cao-onderhandelingen hervat. In mei kwamen de cao-partijen ook al twee keer bij elkaar. De bestaande cao liep van 1 juli 2015 t/m 31 december 2016.

CAO: eind deze maand verder

Hibin CAO : 23 juni 2017
Cao-partijen hebben in ieder geval nog een vierde bijeenkomst nodig om tot een nieuwe cao te komen. Er zijn geen tussentijdse mededelingen gedaan over het verloop van de onderhandelingen, behalve dat de sfeer goed is en er voortgang wordt geboekt. De bestaande cao liep van 1 juli 2015 t/m 31 december 2016.
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het nieuwsarchief.