Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

Hibin staat er goed voor

Opereren vanuit eigen sterkte. Dat was de conclusie tijdens de algemene ledenvergadering in juni 2016. Een jaar verder blijkt dat dat goed is gelukt. Tijdens de algemene ledenvergadering op 15 juni in Amersfoort verzorgde voorzitter Pieter van Leusden een korte terugblik. In de periode tussen de twee algemene ledenvergaderingen (juni 2016 – juni 2017) was als gevolg van het alv-besluit meer tijd beschikbaar voor de kerntaken. Er ontstond ruimte voor nieuwe initiatieven als de Masterclass voor ‘young potentials’ (in samenwerking met Balance & Result), participatie in de Bouwcoalitie (met vijftig andere organisaties) en het succesvol voltooien van het sectorplan voor de groothandel (in samenwerking met NVG).


Lees verder ›

Nieuw bestuurslid: Wout Sieben

De algemene ledenvergadering heeft Wout Sieben van BPG Sieben Bouw- & Afbouwmaterialen uit Heerlen en Kerkrade benoemd tot bestuurslid. Wout volgt Anne Harkema op die eind vorig jaar om persoonlijk redenen al was teruggetreden. In de volgende nieuwsbrief vertelt Wout iets over zijn achtergrond en zijn motivatie om zich verkiesbaar te stellen voor het Hibin-bestuur.

Sectorplan feestelijk afgesloten

Tijdens de algemene ledenvergadering op 15 juni in Amersfoort is het Sectorplan formeel afgesloten. Door de bedrijven in de bouwmaterialengroothandel is ruim € 2,2 miljoen geïnvesteerd in bijna 2.500 opleidingstrajecten. Staflid Jaap Breunesse die het project heeft begeleid, werd door voorzitter Pieter van Leusden in het zonnetje gezet.

Lees verder ›

Toelichting nieuw functiegebouw

Tijdens de alv kregen de aanwezige leden van Wilma van Vuuren, directeur van de Human Capital Group een toelichting op het nieuwe loon- en functiegebouw (functieboek). In een speciale werkgroep waarin werkgevers en bonden zitting hadden, is de afgelopen maanden gewerkt aan een functieboek dat aansluit bij de actuele situatie binnen de bouwmaterialengroothandel. Het advies van de werkgroep ligt op tafel tijdens de cao-onderhandelingen die nu gaande zijn.

Het belang van de Bouwagenda

In een bijeenkomst na de algemene ledenvergadering, waarbij ook buitengewone leden aanwezig waren, gaf Ben Spiering, programmadirecteur van de Bouwagenda, een toelichting op de doelen en achtergronden bij de Bouwagenda.

Lees verder ›

Meer steun voor Green Deal ZES

De gemeenten Zwolle, Enschede en Deventer hebben zich geschaard achter de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES). Daarmee komt het aantal actieve partijen op 125. De Green Deal ZES begon in het najaar van 2014 in Groningen en won in 2016 de award voor beste Green Deal.

Lees verder ›

Circulair is kans voor groothandel

Een circulaire economie is een business-kans voor de groothandel. In een economisch model waarin grondstoffen,materialen en producten hun waarde houden, doordat ze aan het eind van hun levensduur opnieuw in de keten worden ingezet, ligt een rol voor de groothandel. Bijvoorbeeld door een retourlogistiek op te zetten die grondstoffen daadwerkelijk weer uit laat komen bij partijen die ze kunnen hergebruiken.

Lees verder ›

Energiezuinige bedrijfshallen

Het Nederlands Verbond van de Groothandel (NVG) is mede namens Hibin betrokken geweest bij de totstandkoming van de erkende maatregelenlijst energiebesparing voor ‘bedrijfshallen’, waarbij naast het NVG ook Uneto-vni, Bouwend NL, TLN en Modint betrokken waren. De maatregelenlijst wordt 1 januari 2018 van kracht.
Lees verder ›