CAO nieuws

Acht procent van de werknemers verlaat bedrijf na automatisering

19 februari 2019
Er zijn relatief weinig werknemers die worden geraakt door automatisering: na vijf jaar verlaat ongeveer 8 procent het bedrijf als gevolg daarvan. Ongeveer 9 procent van de werknemers werkt in een bedrijf dat flink investeert in automatisering, zoals robots. Dit blijkt uit het zojuist verschenen onderzoek "Automatic Reaction: What Happens to Workers at Firms that Automate?", van het Centraal Planbureau (CPB), de Universiteit Utrecht, en Boston University. Het is de eerste keer dat de effecten van automatisering op individuele werknemers is onderzocht.
Lees verder ›

Nog geen witte rook bij cao-onderhandelingen

19 februari 2019
Het cao-overleg van 13 februari heeft nog geen definitief resultaat opgeleverd. Hoewel Hibin en bonden elkaar dicht zijn genaderd zijn er nog enkele punten die nader besproken moeten worden. Dit overleg zal waarschijnlijk op 7 maart plaatsvinden.

’Samen met werknemers burn-out voorkomen’

13 februari 2019
TNO concludeert in het eind januari verschenen rapport ’Arbobalans’ dat burn-outklachten onder werknemers is gestegen van 11% in 2007 naar 16% in 2017. Dat komt volgens de onderzoekers omdat werknemers steeds meer doen en daar zelf steeds minder over te zeggen hebben. Toch is het belangrijk om te realiseren dat niet alle klachten aan het werk kunnen worden toegeschreven, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland in een reactie.
Lees verder ›

Gastlessen: Investeer in medewerkers van morgen

30 januari 2019
Bedrijven die actief optrekken met onderwijsinstellingen hebben de kans zich in een vroeg stadium te presenteren aan potentiele toekomstige medewerkers. Maar hoe je in zo’n gastles moet invullen en wat je kunt doen om de aandacht van jonge techniekstudenten vast te houden. Techniek Talent helpt ondernemers daarbij.
Lees verder ›

Meer informatie over ontwikkeladvies voor 45-plusser

30 januari 2019
Eerder deze maand meldde Hibin in deze nieuwsbrief al dat de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ is opengesteld voor alle 45-plussers. Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Inmiddels is er een website gelanceerd waarop potentiële deelnemers terecht kunnen voor informatie.
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het CAO nieuwsarchief.