CAO nieuws

Thuiswerken? Zo houd je het vol

21 april 2020
De website Over duurzame inzetbaarheid publiceerde afgelopen week vier tips om het thuiswerken beter vol te kunnen houden. Onderstaan een samenvatting
Lees verder ›

Bedrijven grijpen in in HR-processen

15 april 2020
61 procent van de Nederlandse organisaties heeft drastisch moeten ingrijpen in hun HR-processen na het uitbreken van het coronavirus. De organisaties hebben HR-processen opgeschort of zelfs stopgezet. Dat blijkt uit een steekproef die gehouden is onder 150 HR-professionals afkomstig uit alle sectoren, uitgevoerd door Berenschot, AFAS Software en Performa.

Lees verder ›

ArboNed-psycholoog: ‘Thuiswerken is psychisch belastend’

15 april 2020
Massaal thuiswerken als maatregel in de strijd tegen het coronavirus zorgt voor onzekerheid en angst en gaat ten koste van de psychische gezondheid van het personeel. Dat stellen de arbodiensten ArboNed en Arbo Unie. PWNet interviewde ArboNed-psycholoog Jan Machek.
Lees verder ›

Cao-onderhandelingen van start in februari

06 januari 2020
Het eerste cao-overleg over een nieuwe cao begint op 13 februari a.s. Er zijn voorlopig drie onderhandelingsrondes gepland. Naast 13 februari ook op 5 en 11 maart. De huidige cao liep af per 31 december 2019 maar omdat deze niet is opgezegd loopt deze ongewijzigd door tot dat er een nieuwe cao geldt. De reden dat de onderhandelingen pas in februari starten is dat de bonden eerst willen afwachten wat er in een aantal grote cao's wordt afgesproken.
Het betekent dat een eventuele cao-verhoging pas later in het jaar zal vallen.

Extra investering werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking

17 december 2019
Het kabinet zet in op het vergroten van de arbeidsmarktkansen voor mensen met een beperking, zodat ze makkelijker aan het werk komen én blijven. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat het voor werkgevers simpeler moet worden om mensen met een beperking in dienst te nemen en te houden. Daarom is er 8 miljoen euro beschikbaar voor de pilot generieke werkvoorziening. Werkgevers kunnen via deze pilot een aanvraag indienen voor de aanpassing van één of meerdere werkplekken binnen hun bedrijf.
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het CAO nieuwsarchief.