CAO nieuws

Bijeenkomst P&O-platform 20 september 2018

29 juni 2018
Alle mensen die een p&o-taak hebben bij bij Hibin aangesloten groothandelsbedrijven, zijn van harte welkom bij de p&o-dag die op 20 september in Bunnik wordt georganiseerd. De bijeenkomst maakt deel uit van de ondersteuning door Hibin in het uitvoeren van de afspraken uit de nieuwe cao.
De afspraken uit de cao 2017-2018 leiden er toe dat bedrijven keuzes moeten maken (wel of niet beoordelingsafhankelijk belonen, nieuwe werktijdenregeling, inzetten op duurzame inzetbaarheid, "scans” aanbieden, etc.). Dit betekent een andere rol van p&o’ers.

Bij alle afspraken is het van belang dat er een structurele dialoog tussen werkgevers en werknemer tot stand komt. Hibin wil p&o’ers bij het maken van de keuzes en de uitvoering van de afspraken ondersteunen door 
*het p&o-platform actief te faciliteren;
*de informatievoorziening te intensiveren;
*instrumenten en opleidingen aan te bieden;
*een-op-een ondersteuning (telefonische helpdesk);
*de ontwikkeling van p&o’ers en een gericht hr-beleid te stimuleren.

20 september 2018
13.30 – 16.30 uur
Postillion Hotel Bunnik

Lees verder ›

Inschrijving loopbaangesprekken verlengd

25 juni 2018
De aanmeldperiode voor loopbaangesprekken met Mijn Loopbaancoach is verlengd tot 22 juli. Het aantal beschikbare trajecten is nog niet volledig ingevuld. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Degenen die zich al voor 22 juni hebben aangemeld, worden in de week van 25-29 juni direct persoonlijk telefonisch benaderd door Mijn Loopbaancoach.
Lees verder ›

Zo verloopt een loopbaangesprek

07 juni 2018
Vanaf eind juni vinden de eerste gesprekken plaats in het kader van duurzame inzetbaarheid. Om werknemers voor te bereiden op die gesprekken is een kort videofilmpje gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe zo’n loopbaangesprek verloopt. Een van de adviseurs loopbaanbegeleiding van Mijn Loopbaancoach vertelt over de onafhankelijke aanpak en de onderwerpen die in gesprekken naar voren (kunnen) komen. Dit filmpje is vanaf vandaag beschikbaar.
Lees verder ›

Weten ze er al van?

29 mei 2018
Heeft u uw medewerkers al geďnformeerd over de mogelijkheid zich aan te melden voor gratis ontwikkelgesprekken in het kader van duurzame inzetbaarheid? Wacht niet te lang. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.
Lees verder ›

Het Goede Gesprek: training Personeelsgesprekken

22 mei 2018
Hibin Opleidingen heeft een training ontwikkeld voor leidinggevenden in de bouwmaterialenhandel op het gebied van het voeren van personeelsgesprekken. De nieuwe module sluit aan bij de afspraken die in de cao zijn gemaakt om intensiever te werken aan duurzame inzetbaarheid van werknemers.
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het CAO nieuwsarchief.