CAO nieuws

Nieuw cao-akkoord

15 oktober 2020
Werkgevers en bonden hebben de cao-onderhandelingen afgesloten met een principeakkoord voor een nieuwe cao voor de periode 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020. Het akkoord behelst een structurele loonsverhoging met 2% per 1 december 2020 en een eenmalige bruto uitkering van € 350,-.
Lees verder ›

Werkgevers en werknemers vragen om overgangsregime nieuwe pensioenstelsel

29 september 2020
VNO-NCW en MKB-Nederland en vakbond FNV hebben het kabinet opgeroepen om snel gezamenlijk een overgangsregime te ontwikkelen voor het nieuwe pensioenstelsel. ‘Terwijl nieuwe wetgeving op komst is, dreigen door de crisis met de huidige regels in de overgangsfase onnodige kortingen en verhogingen van premies. We moeten juist nu rust en perspectief bieden voor de jaren tot het nieuwe pensioenstelsel. Daar kan een nieuw overgangsregime in voorzien’, aldus de organisaties in een gezamenlijke oproep.
Lees verder ›

Meer fysieke klachten door langdurig zitten

29 september 2020
Doordat mensen meer thuiswerken is het werk monotoner, zitten ze meer, maken ze langere dagen en bewegen ze onvoldoende. Thuiswerken kan daardoor leiden tot lichamelijke en psychische klachten.
Lees verder ›

Financieel fitte werknemers

10 september 2020
Een belangrijk aspect in het beleid van Hibin met betrekking tot duurzame inzetbaarheid betreft de privé-werkbalans. Tips helpen werkgevers om hun medewerkers financieel fit te houden. Het platform Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën om verantwoord financieel gedrag in Nederland te bevorderen, heeft eerder al een lijst met dergelijke tips voor werkgevers samengesteld. In de coronacrisis is deze actueler dan ooit.
Lees verder ›

Cao-onderhandelingen worden 30 september vervolgd.

09 september 2020
Cao-partijen hebben besloten de cao-onderhandelingen op woensdag 30 september voort te zetten. Het laatste overleg was op 6 juni. Het cao-overleg was door de corona-crisis op een laag pitje komen te staan. De grote impact die de corona-crisis naar verwachting zal hebben op de economie is nog steeds een grote zorg.
 
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het CAO nieuwsarchief.