CAO nieuws

Langer doorwerken? Hou houd je het vol?

18 juni 2019
Uit de nieuwe pensioenafspraken blijkt dat de pensioenleeftijd tijdelijk wordt bevroren. Daarmee is er wat druk van de ketel. Wat blijft is dat werkgevers en werknemers gezamenlijk actief zullen moeten werken aan duurzame inzetbaarheid. Het Hibin-project ‘Werk in Uitvoering’ en het pilotproject Ontwikkelgesprekken bieden inzicht in ervaringen van andere bedrijven in de sector.
Lees verder ›

Persoonlijk ontwikkelbudget voor iedereen

13 juni 2019
Zowel werkenden als niet-werkenden kunnen straks een persoonlijk ontwikkelbudget voor scholing en ontwikkeling aanvragen. Zij kunnen dat inzetten om bijvoorbeeld een mbo-diploma te halen, maar ook om een sector-erkend certificaat te halen of om een cursus te volgen. Het doel is dat meer mensen zich gaan ontwikkelen tijdens hun loopbaan, en dat ze zo beter inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt.
Lees verder ›

Een nieuwe cao en dus een nieuwe cao-tekst

27 mei 2019
Vanaf vorige week staat de nieuwe cao op de website van Hibin. De afspraken uit het cao-akkoord van 25 maart zijn hierin opgenomen.
Lees verder ›

Aanvalsplan Arbeidsongevallen

07 mei 2019
De Stichting Arbeidsongevallen heeft een Aanvalsplan gelanceerd om het aantal arbeidsongevallen terug te dringen. Jaarlijks gebeuren er in Nederland ongeveer 450.000 arbeidsongevallen, waarbij 220.000 mensen letsel oplopen en minimaal een dag verzuimen. Het aantal arbeidsongevallen is afgelopen jaar toegenomen.
Lees verder ›

GoodHabitz: Voor je het weet heb je iets nieuws geleerd

22 april 2019
"Het gaat niet alleen om wat je wilt leren voor je werk. Het gaat ook over groeien als mens.” Manager Hibin Opleidingen Ghislaine Hoenderboom is enthousiast over het aanbod van ruim honderd e-learningmodules via GoodHabitz. Vandaag is de werving begonnen voor het pilotproject dat op 15 mei van start gaat. 150 medewerkers uit de branche kunnen gebruikmaken van dit aanbod. De pilot loopt tot 15 januari 2020.
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het CAO nieuwsarchief.