CAO nieuws

Werkgeversstandpunt cao bouwmaterialengroothandel

04 juli 2020
Op 9 juni 2020 zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de bouwmaterialengroothandel hervat. De huidige cao loopt formeel tot 31 december 2019. Eerder overleg over een nieuwe cao werd uitgesteld vanwege de uitbraak van covid-19. De hervatting op 9 juni 2020 vond plaats op initiatief van de werkgevers.

De werkgevers in de bouwmaterialengroothandel hebben waardering voor de inzet van werknemers gedurende de coronacrisis. Zij hebben het mede mogelijk gemaakt dat bedrijven veilig en binnen de gestelde coronaregels open konden blijven. Daarmee hebben zij een belangrijk bijdrage geleverd aan de continuïteit van deze bedrijven. Met het hervatten van de cao-onderhandelingen zien werkgevers een mogelijkheid om die waardering om te zetten in een eenmalige uitkering voor alle werknemers. Hiermee wordt bereikt dat álle medewerkers in gelijke mate beloond worden voor hun inzet.
Lees verder ›

Cao-onderhandelingen worden 9 juni vervolgd.

05 juni 2020
Cao-partijen hebben besloten de cao-onderhandelingen op dinsdag 9 juni weer op te pakken. Het cao-overleg was door de corona-crisis op een laag pitje komen te staan. De grote impact die de corona-crisis naar verwachting zal hebben op de economie is nog steeds een grote zorg. De gesprekken vinden voorlopig plaats via een Teams overleg.

Ziekteverzuim onder werknemers in 2019 verder toegenomen, bouwmaterialenhandel zit onder landelijk gemiddelde.

05 juni 2020

Het ziekteverzuim onder werknemers van bedrijven en de overheid is in 2019 gestegen tot 4,4 procent. Dit betekent dat van elke duizend te werken dagen er 44 werden verzuimd wegens ziekte. In 2018 was het verzuim nog 4,3 procent, in 2014 3,8 procent. De zorg kent opnieuw het hoogste verzuim. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers uit de Kwartaalenquête Ziekteverzuim.

 
Lees verder ›

Thuiswerken? Zo houd je het vol

21 april 2020
De website Over duurzame inzetbaarheid publiceerde afgelopen week vier tips om het thuiswerken beter vol te kunnen houden. Onderstaan een samenvatting
Lees verder ›

Bedrijven grijpen in in HR-processen

15 april 2020
61 procent van de Nederlandse organisaties heeft drastisch moeten ingrijpen in hun HR-processen na het uitbreken van het coronavirus. De organisaties hebben HR-processen opgeschort of zelfs stopgezet. Dat blijkt uit een steekproef die gehouden is onder 150 HR-professionals afkomstig uit alle sectoren, uitgevoerd door Berenschot, AFAS Software en Performa.

Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het CAO nieuwsarchief.