CAO nieuws

Cao-akkoord 1/1/2019 - 31/12/2019

28 maart 2019
De achterban van de bonden is akkoord gegaan met het cao-eindresultaat dat twee weken geleden is voorgelegd. Dit betekent dat er op 25 maart 2019 een cao-akkoord tot stand is gekomen tussen Koninklijke Hibin, FNV Bouwen & Wonen, CNV Vakmensen en De Unie. De afspraken die zijn gemaakt zijn hieronder weergegeven.
De volledige cao-tekst kan nu worden uitgewerkt. In de tweede helft van april kunt u de volledige tekst op de website van Hibin verwachten. De nieuwe salaris tabellen voor 2019 zullen vooruitlopend op de definitieve tekst binnenkort al op de website worden geplaatst.
Lees verder ›

Bijeenkomst P&O-platform

26 maart 2019
Bij voldoende belangstelling organiseert Hibin op maandag 15 april een middag voor P&O medewerkers in de sector. De middag is bedoeld voor iedereen die functioneel Ė in de lijn of uitvoerend Ė betrokken is bij hrm/personeelszaken. Op de agenda staan de nieuw cao, samenwerking met het mbo-onderwijs, een nieuwe pilot online trainingen en duurzame inzetbaarheid.
Lees verder ›

Cao eindresultaat

14 maart 2019
Koninklijke Hibin en de vakbonden FNV Bouwen & Wonen, CNV Vakmensen en De Unie hebben op 7 maart een eindresultaat bereikt voor een nieuwe cao. Het betreft een cao voor een jaar, van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2019. Zowel de leden van Koninklijke Hibin als de leden van de drie betrokken vakbonden zijn inmiddels over de inhoud van dit eindresultaat geÔnformeerd. Vakbondsleden kunnen tot en met vrijdag 22 maart laten weten wat zij vinden van het eindresultaat. Op het moment dat blijkt dat de leden van de drie bonden akkoord zijn, is er sprake van een nieuwe cao en zal het eindresultaat op deze website worden geplaatst. Naar verwachting valt dit besluit tussen 22 en 28 maart.
Lees verder ›

Verdubbeling budget voor duurzame inzetbaarheid

06 maart 2019
Nederlandse werknemers hebben dit jaar zeker 1,6 miljard euro beschikbaar voor zaken als opleiding, loopbaanoriŽntatie, financiŽle scans en andere zaken die onder duurzame inzetbaarheid (DI) vallen. Het via caoís beschikbare geldbedrag is sinds 2013 verdubbeld. Dat blijkt uit onderzoek van werkgeversvereniging AWVN naar financiŽle afspraken over duurzame inzetbaarheid in caoís.
Lees verder ›

Week van de RI&E

05 maart 2019
Steunpunt RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie) organiseert van 17 tot en met 21 juni de vijfde Week van de RI&E. In deze week worden ondernemers opgeroepen en gestimuleerd om aan de slag te gaan met de risico-inventarisatie en -evaluatie, een verplichting vanuit de Arbowet. Dit jaar is het thema 'Beroepsziekten te lijf met de RI&E'.

In de Week van de RI&E organiseren branches, arbodeskundigen, arbodiensten en andere intermediairs acties door het hele land met aandacht voor de risico-inventarisatie en -evaluatie, zoals workshops, kortingen op quickscans en telefonisch advies. Supporters kunnen zich gratis aanmelden met hun actie. Bedrijven kunnen de activiteiten vinden op de website weekvanderie.nl.
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het CAO nieuwsarchief.