CAO nieuws

CAO onderhandelingsresultaat Handel in Bouwmaterialen

22 juni 2021
Werkgevers en bonden hebben op 22 juni 2021 een onderhandelingsresultaat bereikt voor een cao voor de periode 1-1-2021 t/m 31-12-2022. Het onderhandelingsresultaat wordt aan de respectievelijke achterbannen waaronder de leden van de vakbonden voorgelegd ter goedkeuring. Afgesproken is dat de uitkomst uiterlijk 5 juli 2021 bekend zal zijn.
Lees verder ›

Bonden wijzen eindbod voor nieuwe cao af

03 juni 2021
Dinsdag 4 mei heeft Hibin namens de werkgevers een eindbod voorgelegd aan de bonden. Onlangs hebben de bonden laten weten na raadpleging van hun achterbannen het eindbod af te wijzen. Daarmee is er op korte termijn geen zicht op een nieuwe cao voor 2021.
Voor de inhoud van het eindbod zie hier.
Hibin beraadt zich momenteel over de afwijzing van het eindbod en de gevolgen voor de cao.
Lees verder ›

Cao-onderhandelingen: Hibin brengt eindbod uit

05 mei 2021
Cao-partijen hebben vrijdag 30 april j.l. voor de vijfde keer overleg gevoerd over een nieuwe cao en zijn het in deze overleggen over de meeste van beide kanten ingebrachte voorstellen eens geworden. Niet op alle onderdelen is overeenstemming bereikt. Omdat Hibin meent met haar voorstellen een belangrijke stap te hebben gezet naar een nieuwe cao, met een aantal goede en voor werknemers gunstige afspraken, heeft de Hibin-onderhandelingscommissie afgelopen dinsdag 4 mei een eindbod  verstuurd aan de bonden. De bonden zullen het bod aan hun leden voorleggen die daar over kunnen stemmen. Hibin verwacht leden  in de tweede helft van mei nader te kunnen informeren.

Lees verder ›

Wijs medewerkers op vervallen vakantiedagen

23 april 2021
Wettelijke vakantiedagen die werknemers in 2020 hebben opgebouwd, vervallen per 1 juli 2021. De werkgever is verplicht om werknemers hierop te wijzen. Werknemers moeten de kans krijgen deze vakantiedagen alsnog op te nemen.
Lees verder ›

Verzuimcijfers maart op normaal niveau

08 april 2021
In maart was het ziekteverzuimpercentage in de branche terug op het niveau van 2019. In maart 2020 lag het percentage als gevolg van de corona-uitbraak op een beduidend hoger niveau. Dit meldt SuperGarant, uitvoerder van Hibin Zorg.


Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het CAO nieuwsarchief.