GoodHabitz: Voor je het weet heb je iets nieuws geleerd

‹ Terug
22 april 2019
"Het gaat niet alleen om wat je wilt leren voor je werk. Het gaat ook over groeien als mens.” Manager Hibin Opleidingen Ghislaine Hoenderboom is enthousiast over het aanbod van ruim honderd e-learningmodules via GoodHabitz. Vandaag is de werving begonnen voor het pilotproject dat op 15 mei van start gaat. 150 medewerkers uit de branche kunnen gebruikmaken van dit aanbod. De pilot loopt tot 15 januari 2020.
Onderstaand filmpje van GoodHabitz geeft een eerste indruk van het brede aanbod van GoodHabitz. Het e-learningplatform is laagdrempelig en biedt deelnemers optimale vrijheid. Tegelijkertijd kunnen medewerkers er effectief mee aan hun kennis en competenties werken. Met goed gevolg afgesloten modules worden bekroond met een certificaat. (tekst gaat verder onder de video)Het enorme aanbod van GoodHabitz biedt medewerkers de mogelijkheid zich op allerlei terrein te blijven ontwikkelen. Het omvat praktische tools als werken in Excel én biedt mogelijkheden om te werken aan competenties als organiseren of presenteren. Daarbij wordt de persoon achter die kennis en competenties niet vergeten. Er zijn ook e-learningmodules over vitaliteit of mindfulness. "GoodHabitz is een aanvulling op het vakgerichte aanbod van Hibin Opleidingen en biedt medewerkers de mogelijkheid om op allerlei niveau te werken aan hun duurzame inzetbaarheid.  En dat ook nog ’s op het moment dat het hen uitkomt”, aldus Ghislaine Hoenderboom.

Bij Saint Gobain Distribution en Bouwmaat is al ervaring opgedaan met GoodHabitz. Marieke Wolff zet GoodHabitz sinds eind vorig jaar in op het hoofdkantoor in Bunschoten. "Wij willen een breder assortiment aan trainingen aanbieden aan onze medewerkers.  De helft van onze medewerkers volgt wel eens een training. GoodHabitz is geschikt omdat laagdrempelig is en een breed aanbod heeft. Medewerkers reageerden in eerste aanleg nog een beetje terughoudend. Men dacht dat wij zouden gaan kijken wie welke module volgt. Maar dat is niet het belang van Bouwmaat. Het gaat erom dat mensen er gebruik van maken om zichzelf verder te ontwikkelen.”

Aleid Postma HR-manager bij Saint Gobain Distribution: "Wij werken al langere tijd met GoodHabitz, maar sinds 2018 vullen we het contract anders in. We zijn een pilot gestart bij een van onze bedrijfsonderdelen. Hierin hebben we de medewerkers deel laten nemen aan een kick-off en hebben we de ook de leidinggevenden actief kennis laten maken met het aanbod van GoodHabitz. Dat doen we omdat we het belangrijk vinden dat medewerkers zich continu kunnen ontwikkelen, ook op persoonlijke vlak. GoodHabitz biedt deze mogelijkheid. De cursussen zijn laagdrempelig en maken leren weer leuk. Daarnaast is er is een groot aanbod op allerlei diverse deelonderwerpen. En dat slaat aan. De medewerkers reageren heel positief. Het aanbod is divers, dus er is voor ieder wat wils.”

Hoe volg je een onlinetraining?
GoodHabitz heeft er alles aan gedaan om het aanbod gemakkelijk toegankelijk te maken. Elke e-learningmodule heeft een introductiefilmpje en een korte samenvatting. Elke module bestaat uit vijf lessen. Deelnemers kunnen in hun eigen scherm hun voortgang bijhouden. Bekijk onderstaande video om te zien hoe het werkt. (tekst gaat verder onder de video)Het aanbod
Er zijn meer dan 100 e-learning modules beschikbaar in verschillende categorieën:
 • Taal en communicatie
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Positieve psychologie
 • Veiligheid en gezondheid
 • Commercieel en management
 • Productiviteit
 • Sociale Media
 • Office 2016, 2013, 2010.

Speciaal voor Hibin wordt de komende maanden een indeling uitgewerkt die aansluit bij de vier elementen van duurzame inzetbaarheid: 
 • motivatie & betrokkenheid
 • gezondheid & vitaliteit
 • kennis & vaardigheden
 • balans werk & privé

Kijk voor meer informatie ook op de website van Hibin Opleidingen.

Zo werkt de pilot
Binnen het pilotproject kunnen 150 mensen een GoodHabitz e-learningmodules volgen. Deelnemers mogen zoveel modules volgen als zij zelf willen. Bij aanmelding verplichten zij zich om tenminste twee modules volledig af te ronden. Er zijn 25 plekken voor deelnemers aan het P&O-netwerk van Hibin gereserveerd.  Daarnaast zijn er twintig plekken beschikbaar voor zes verschillende functiegroepen (staf/facilitair, logistiek/magazijn, secretariaat, management, verkoop en overige). Deelname is gratis onder voorwaarde dat deelnemers twee vragenlijsten invullen. Die terugkoppeling moet ervoor zorgen dat het pilotproject goed geëvalueerd kan worden. Het doel van het project is niet alleen om medewerkers in de branche te ondersteunen in hun ontwikkeling, maar ook om mensen meer vertrouwd te maken met e-learning. De reacties van de deelnemers moeten ook duidelijk maken of het aanbod aansluit bij de vraag en of er in tweede instantie behoefte is aan branchebrede afspraken.

 
Inschrijven kan via de website van Hibin Opleidingen