Remanufacture

‹ Terug
Remanufacture staat voor het herfabriceren van een nieuw (bouw)product met dezelfde functie van productonderdelen uit een afgedankt product met een vergelijkbare functie.

Dakramen van gebruikt hout
Uit sloopprojecten in Nederland herwonnen hout wordt door VELUX gebruikt om nieuwe dakramen te maken. Het product voldoet aan de eisen Forest Stewardship Council (FSC) 100% Recycled. Deze aanpak leidt tot 30% besparing op nieuwe grondstoffen. 

Circulaire buitendeur
Weekamp Deuren ontwikkelde samen met DSM en PPG Wood Finishes een concept voor circulaire buitendeuren. Het bedrijf gebruikt gerecycled hout van deuren en ramen uit sloopprojecten. De deuren worden afgewerkt met plant based verf, zodat een derde leven als herbruikbare grondstof in de toekomst mogelijk is.

Hout uit cocosafval
GoodHout is een biobased bouwmateriaal gemaakt van cocosafval. Het is een additief- en formaldehydevrij houtalternatief met een lagere CO2-voetafdruk, dat mede is ontwikkeld om een halt toe te roepen aan ontbossing.

Beton uit olifantsgras
Bio Bound maakt biobased prefab beton op basis van gerecycled olifantsgras en betonpuingranulaat (van zand- tot grindfractie) en gebruikt op die manier afvalstoffen als secundaire grondstof. Het bedrijf produceert betonproducten voor de inrichting van de buitenruimte, zoals straatmeubilair, parkbanden, tegels, trappen en verhardingsplaten voor wandel- en fietspaden.
 
Muren van stro
Strotec heeft een duurzaam bouwsysteem op basis van prefab-stropanelen. De productie en verwerking vragen weinig of geen energie. Energie wordt bespaard door isolatie en de inzet van efficiŽnte installaties waarmee het gebruik van fossiele brandstoffen wordt voorkomen. Het bouwsysteem is geschikt voor woningbouw, scholen, kantoren en instellingen.