Dossiers

Inspiratiedossier circulair bouwen

Hibin wil met dit dossier mensen uit de bouwtoelevering inspireren en motiveren om zich te informeren over circulair bouwen. Het biedt een greep uit inspirerende (productgerichte) praktijkvoorbeelden die een directe relatie hebben met de bouwtoelevering. Hiermee wordt invulling gegeven aan de ambities van de Experttafel Minder primaire grondstoffen. Fabrikanten en groothandelsbedrijven kunnen voor deze pagina aanvullende productgerichte voorbeelden aanmelden via info@hibin.nl Klik op onderstaande blokken voor  achtergronden en praktijkvoorbeelden.

Lees verder ›

Convenant Bevorderen en versnellen van ETIM-classificatie

De bouwtoelevering, fabrikanten,  groothandelsbedrijven en inkoopverenigingen, kiezen onvoorwaardelijk voor ETIM-classificatie. Dit betekent dat de bouwtoelevering productdata op een uniforme manier inzichtelijk gaat maken. ETIM maakt het mogelijk om producten op een standaard manier te classificeren. Hierdoor wordt de productdata in de hele bouwketen beter, meer betrouwbaar, actueler en transparanter. In een convenant is vastgelegd dat bedrijven uit de bouwtoelevering zich actief inzetten. Andere partijen uit de bouwsector ondersteunen het convenant als supporter. Het convenant - en de betrokkenheid van Hibin als onafhankelijke partij - geeft de deelnemende partijen de zekerheid dat de bouwtoelevering als geheel een grote stap voorwaarts maakt. Daarmee is een belangrijke drempel weggenomen.
 

Lees verder ›

Hibin Fabrikant van de Toekomst 2021

Rc Panels is op 8 juni door een vakjury uitgeroepen tot Fabrikant van Toekomst. Daarnaast werden awards uitgereikt in vier verschillende categorieën:
 
  • Versnelling van de bouw- en renovatie-opgave (Rc Panels);
  • Minder primaire grondstoffen (VELUX Nederland);
  • Hindervrije bouwlogistiek (Gyproc)
  • Data voor stroomlijning van de bouwsector (Wienerberger
 
Eerder dit jaar werden acht innovaties van fabrikanten van bouwmaterialen door een vakjury genomineerd voor de Fabrikant van de Toekomst-award. De acht innovaties zijn hieronder toegelicht. 
 
De acht innovaties dingen ook mee naar de Publieksprijs. Deelnemen aan de Publieksprijs kan van 9 juni tot en met 2 juli 2021. Daarvoor is op 9 juni een door USP Marketing Consultancy opgestelde online-enquête open gezet, waaraan iedereen kan deelnemen. De winnaar wordt op 7 juli 2021 bekendgemaakt.

Lees verder ›