Fabrikant van de Toekomst 2018

Weekamp Deuren verkozen tot Fabrikant van de Toekomst

Bedrijven in de bouwmaterialengroothandel hebben Weekamp Deuren verkozen tot Fabrikant van de Toekomst. Uit een onafhankelijke onderzoek door USP Marketing Consultancy onder ruim vierhonderd bouwmaterialengroothandelsvestigingen, is Weekamp Deuren aangewezen als bedrijf dat bovengemiddeld presteert op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en kennisdeling. 


Weekamp is met een ruime voorsprong verkozen. Het bedrijf komt op alle drie de thema als winnaar uit de bus. Het merk scoort een 8,9 op de algemene beoordeling. Veel respondenten geven aan dat het merk de titel verdient vanwege de klantgerichte houding, innovatiekracht en aandacht voorduurzaamheid.
Op de foto v.l.n.r. Richard en Johan Weekamp en Hibin-voorzitter Pieter van Leusden.

Drie thema’s
Duurzaamheid, digitalisering en kennisdeling zijn volgens de bouwgroothandel de voornaamste thema’s in de samenwerking tussen fabrikanten en bouwgroothandel in de komende jaren. In de enquête werd onder andere gevraagd naar de mate waarin fabrikanten zich inspannen om producten en het productieproces te verduurzamen, het bestelproces te digitaliseren en kennis en ervaring te delen met de groothandel. Weekamp Deuren scoort volgens het management van de bij Hibin aangesloten bouwmaterialengroothandelsvestigingen op al deze terreinen goed.
 
Johan Weekamp, algemeen directeur en Richard Weekamp als hoofd verkoop, handel en retail van Weekamp Deuren : "Het is hartstikke leuk dat wat wij denken dat belangrijk is op het gebied van digitalisering, duurzaamheid en kennisdelen, wordt herkend door een voor ons zo belangrijke klantengroep."  Klik hier voor het complete interview met Johan en Richard Weekamp.

Eervolle vermeldingen
De groothandelsbedrijven komen tot drie eervolle vermeldingen, één voor elk thema. Op het thema Duurzaamheid is er een eervolle vermelding voor Daas Baksteen. Het bedrijf krijgt 8,6 voor het verduurzamen van de producten/het productieproces en een 7,7 voor projecten waarbij duurzaamheid leidend is. Daarmee krijgt Daas Baksteen een gemiddelde van 8,2 op het thema Duurzaamheid. VELUX Nederland krijgt een eervolle vermelding op het thema Digitalisering en Standaardisatie. Het bedrijf krijgt een goede waardering voor de digitalisering van het bestelproces (8,1) en de bijdrage aan sectorbrede standaardisatie (8,0). Op het thema Kennisontwikkeling en Partnerschap, is de eervolle vermelding voor Isobouw Systems. Het merk krijgt een 8,3 gemiddeld voor Kennisdeling en -ontwikkeling.