Nieuws

Nog geen principe akkoord over nieuwe cao

Hibin CAO : 12 oktober 2017
De onderhandelingen tussen Hibin en de vakbonden FNV, CNV en De Unie hebben nog niet geleid tot een akkoord. Partijen zijn elkaar dicht genaderd en positief gestemd over de voortgang. De reden dat de onderhandelingen langer duren dan gebruikelijk is dat partijen naast een voor de sector betaalbare cao-verhoging het ook eens moeten worden over afspraken over een modernisering van de cao. Het volgende overleg is op 10 november.
Hibin en de vakbonden FNV, CNV en De Unie onderhandelen over een cao met een looptijd van 1/1/2017 t/m 31/12/2018.

Bouwgroothandel kiest Fabrikant van de Toekomst

Hibin : 04 oktober 2017
Tijdens het congres [Bouwgroothandel Bijeen] in Amersfoort zijn vandaag de genomineerden bekendgemaakt voor de Fabrikant van de Toekomst. Een enquête onder ruim vierhonderd bij Koninklijke Hibin aangesloten bouwgroothandelsvestigingen, uitgevoerd door USP Marketing Consultancy, heeft tien kandidaten opgeleverd. De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde) Daas Baksteen Zeddam B.V., Isobouw Systems B.V., Kingspan Unidek B.V, Knauf B.V., Knauf Insulation B.V., Monier B.V., Nelskamp Dakpannen, Saint Gobain Isover B.V., VELUX Nederland B.V. en Weekamp Deuren B.V. Vandaag start een tweede ronde waarbij iedereen die werkzaam is binnen de bouwgroothandel gevraagd wordt de fabrikanten inhoudelijk te beoordelen. In januari 2018 wordt de Fabrikant van de Toekomst bekendgemaakt.
Lees verder ›

Hibin tekent Green Deal Logistiek

Hibin : 02 oktober 2017
Met een mini-symposium en workshops wordt op 2 oktober de ondertekening van de Green Deal Logistiek in de Bouw onderstreept. Het evenement vindt plaats in Ahoy Rotterdam. De bijeenkomst begint om 15.00 uur. En duurt tot 19.00 uur. Onderdeel van het programma is een serie van vijf workshops.
Lees verder ›

Groothandel is aantrekkelijke werkgever

Hibin : 02 oktober 2017
De arbeidsmarkt wordt krapper. Hibin-leden melden dat het moeilijker wordt om vacatures te vervullen. De concurrentie met andere sectoren binnen de bouw neemt toe. Als betrekkelijk kleine branche blijkt de bouwmaterialengroothandel vaak beperkt zichtbaar. Bij nadere beschouwing blijkt dat er wel degelijk sprake is van een goede concurrentiepositie. Bedrijven slagen er nog onvoldoende in hun onderscheidende aanbod over te brengen.
Lees verder ›

De genomineerden zijn bekend

Hibin : 02 oktober 2017
De tien genomineerden voor de titel Fabrikant van de Toekomst zijn bekend. Woensdag 4 oktober worden de namen bekendgemaakt tijdens [Bouwgroothandel Bijeen] in Amersfoort. Aanmelden voor dit evenement is nog mogelijk.
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het nieuwsarchief.