Groothandel is aantrekkelijke werkgever

‹ Terug
Hibin : 02 oktober 2017
De arbeidsmarkt wordt krapper. Hibin-leden melden dat het moeilijker wordt om vacatures te vervullen. De concurrentie met andere sectoren binnen de bouw neemt toe. Als betrekkelijk kleine branche blijkt de bouwmaterialengroothandel vaak beperkt zichtbaar. Bij nadere beschouwing blijkt dat er wel degelijk sprake is van een goede concurrentiepositie. Bedrijven slagen er nog onvoldoende in hun onderscheidende aanbod over te brengen.
De bouwmaterialengroothandel is minstens zo dynamisch als de bouw zelf. Hibin heeft eerder een filmpje laten maken om jongeren kennis te laten maken met de branche. Dat filmpje heeft nog niets aan kracht verloren en kan werkgevers helpen zich sterker te profileren.

In de werving ligt het accent vaak op ‘aantrekkelijke salariëring’. Zeker bij de jongere doelgroep is dat lang niet altijd een overtuigend argument. Mensen kijken ook naar hun ontwikkelmogelijkheden op langere termijn. En juist daar heeft de bouwmaterialengroothandel veel te bieden. Ieder bedrijf kent wel voorbeelden van medewerkers die binnen de branche carrière hebben gemaakt. Het branchegerichte opleidingsaanbod is daarbij een belangrijke factor. De website van Hibin Opleidingen biedt tal van argumenten die werkgevers kunnen gebruiken in personeelswerving.