Weekamp Deuren verkozen tot Fabrikant van de Toekomst

‹ Terug
Hibin : 22 maart 2018
Bedrijven in de bouwmaterialengroothandel hebben Weekamp Deuren verkozen tot Fabrikant van de Toekomst. Uit een onafhankelijke onderzoek door USP Marketing Consultancy onder ruim vierhonderd bouwmaterialengroothandelsvestigingen, is Weekamp Deuren aangewezen als bedrijf dat bovengemiddeld presteert op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en kennisdeling.

Weekamp is met een ruime voorsprong verkozen. Het bedrijf komt op alle drie de thema als winnaar uit de bus. Het merk scoort een 8,9 op de algemene beoordeling. Veel respondenten geven aan dat het merk de titel verdient vanwege de klantgerichte houding, innovatiekracht en aandacht voorduurzaamheid.
Op de foto v.l.n.r. Richard en Johan Weekamp en Hibin-voorzitter Pieter van Leusden.

Drie thema’s
Duurzaamheid, digitalisering en kennisdeling zijn volgens de bouwgroothandel de voornaamste thema’s in de samenwerking tussen fabrikanten en bouwgroothandel in de komende jaren. In de enquête werd onder andere gevraagd naar de mate waarin fabrikanten zich inspannen om producten en het productieproces te verduurzamen, het bestelproces te digitaliseren en kennis en ervaring te delen met de groothandel. Weekamp Deuren scoort volgens het management van de bij Hibin aangesloten bouwmaterialengroothandelsvestigingen op al deze terreinen goed.
 
Johan Weekamp, algemeen directeur en Richard Weekamp als hoofd verkoop, handel en retail van Weekamp Deuren : "Het is hartstikke leuk dat wat wij denken dat belangrijk is op het gebied van digitalisering, duurzaamheid en kennisdelen, wordt herkend door een voor ons zo belangrijke klantengroep."  

Eervolle vermeldingen
De groothandelsbedrijven komen tot drie eervolle vermeldingen, één voor elk thema. Op het thema Duurzaamheid is er een eervolle vermelding voor Daas Baksteen. Het bedrijf krijgt 8,6 voor het verduurzamen van de producten/het productieproces en een 7,7 voor projecten waarbij duurzaamheid leidend is. Daarmee krijgt Daas Baksteen een gemiddelde van 8,2 op het thema Duurzaamheid. VELUX Nederland krijgt een eervolle vermelding op het thema Digitalisering en Standaardisatie. Het bedrijf krijgt een goede waardering voor de digitalisering van het bestelproces (8,1) en de bijdrage aan sectorbrede standaardisatie (8,0). Op het thema Kennisontwikkeling en Partnerschap, is de eervolle vermelding voor Isobouw Systems. Het merk krijgt een 8,3 gemiddeld voor Kennisdeling en -ontwikkeling.
 

 
^Gert Jan den Daas van Daas Baksteen nam de eervolle vermelding voor duurzaamheid in ontvangst.

 
 
^Jarl Langerak van VELUX Nederland nam de eervolle vermelding voor Digitalisering en standaardisatie in ontvangst van Hibin-bestuurslid Jan van Dijke.

 
 
^Frank van der Hoeven van Isobouw Systems nam de eervolle vermelding voor Kennisontwikkeling en partnerschap in ontvangt van Hibin-bestuurslid Cock Sierhuis.
 

Genomineerden
De verkiezing van de Fabrikant van de Toekomst begon in augustus 2017. De groothandelsbedrijven konden tien bedrijven nomineren. Naast winnaar Weekamp Deuren en de eervolle vermeldingen Daas Baksteen. VELUX Nederland en Isobouw Systems waren dat: Kingspan Unidek B.V, Knauf B.V., Knauf Insulation B.V., Monier B.V., Nelskamp Dakpannen en Saint Gobain Isover B.V. De genomineerden presenteerden zich afgelopen oktober tijdens het congres [Bouwgroothandel Bijeen], waarna de branche in de tweede ronde de eindwinnaar mocht aanwijzen.

Versterken
Het onderzoek is geïnitieerd door Koninklijke Hibin. Hibin wil in het licht van veranderende (markt)omstandigheden werken aan een goede relatie waarbinnen fabrikanten en groothandel elkaar waar mogelijk versterken. De uitkomsten van het onderzoek moeten individuele bedrijven handvatten geven om de relatie op inhoud te verstevigen. Hibin wil het verbinden van fabrikanten en groothandel vanuit de brancheorganisatie in de toekomst verder ondersteunen.