Kijk in de keuken van koplopers!

‹ Terug
Hibin : 05 september 2018
Circulaire koplopers, ondernemers met nieuwe verdienmodellen, kansen met big data en de invloed van ontwikkelingen op de bouwlogistiek. [Bouwgroothandel Bijeen] wil dit jaar vooral inspireren en inzicht geven in de keuzes die andere ondernemers maken in een bouwwereld die aan alle kanten in beweging is. En u kunt daar bij zijn. [Bouwgroothandel Bijeen] vindt plaats op woensdagmiddag 10 oktober in de Prodentfabriek in Amersfoort. Alle details van het programma zijn inmiddels bekend.
 

U bent 10 oktober vanaf 12.00 uur welkom voor de inlooplunch. Precies een uur later opent dagvoorzitter Tom van ’t Hek het programma. Ook in de pauze en aan het eind van het programma is er volop gelegenheid tot netwerken. Daar tussendoor krijgt u volop gespreksstof aangeboden. 
 
KLIK HIER OM DIRECT AAN TE MELDEN

Jeroen Vlek van Anchormen vertelt hoe bedrijven vandaag de dag al kunnen profiteren van big data. Aan de hand van een praktijkcase van een groot magazijn, wordt duidelijk dat er ook kansen zijn voor de bouwgroothandel.

Drie bedrijven laten zien hoe zij zijn ingesprongen op veranderingen in de markt. Bidfood (voorheen DeliXL) benutte de mogelijkheden van e-commerce maximaal om te transformeren van klassieke horecagroothandel naar een online-platform waar ook andere aanbieders terecht kunnen. BUVA, van oorsprong een groothandel in hang- en sluitwerk ontwikkelde zich tot leverancier van complete concepten in ventilatie en centrale verwarming en kan zichzelf nu zowel fabrikant als groothandel noemen. Ondernemer Jan Dirk van de Pol verkocht zijn bouwmaterialengroothandel en maakte de switch naar fabrikant van prefabconcepten.

Circulair bouwen krijgt een concreet gezicht in het concept van Insert. Vraag en aanbod van circulaire bouwmaterialen komen bijeen op een nieuw platform dat ook de bouwgroothandel kan helpen het assortiment met een structureel aanbod herbruikbare materialen uit te breiden.

Mitsubishi Electric koos voor ‘product as a service’. Drie jaar geleden werd voor het eerst ingezet op betalen naar gebruik van liften. Een geheel nieuw verdienmodel dat zoveel succes heeft dat nu al twee derde  van de omzet uit dat concept komt.

Walther Ploos van Amstel pakt de onderwerpen van de dag op en kijkt naar de betekenis ervan voor de bouwlogistiek

Reserveer woensdagmiddag 10 oktober voor [Bouwgroothandel Bijeen] in de Prodentfabriek in Amersfoort. Aanmelden kan snel via de website van MIXpro. De kosten voor deelname kunnen ook dit jaar laag worden gehouden doordat Hibin mede-organisator is. Deelname aan het congres kost slechts € 225 per persoon. Leden van Hibin, VVNH of Vertaz krijgen bovendien € 50 korting.