Hoe is de bouw - en installatiewereld bezig met BIM?

‹ Terug
Hibin Opleidingen : 22 november 2018

Jaarbeurs en Cobouw hebben onderzoek gedaan naar het gebruik van BIM. Doel van het onderzoek was inzicht te krijgen hoe de bouw- en installatiewereld met BIM bezig is, in welke onderwerpen men geďnteresseerd is, wat barričres zijn, op welke wijze men zich informeert over BIM

Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder degenen die zich de afgelopen jaren voor de BIM praktijkdag in de Jaarbeurs hebben geregistreerd.

 

Resultaten

Van de respondenten geeft 55% aan dat het bedrijf waar ze werkzaam zijn ver gevorderd en volop met BIM actief is, 26% is goed op de hoogte en is met de eerste BIM projecten bezig en 19% bevindt zich nog in de oriëntatiefase. De mate waarin men met BIM bezig is verschilt per ketenspeler. Architecten en Ingenieurs-/adviesbureaus zijn het verst gevorderd, toeleveranciers en vooral de vastgoedsector het minst.

Het bewegen van andere ketenspelers - en dan vooral aan de zijde van de opdrachtgevers - om in BIM te werken wordt als de grootste barričre gezien. Ook het gebrek aan kennis binnen de eigen organisatie is een struikelblok. Dit laatste is vooral het geval bij installateurs, vastgoedbeheerders en toeleveranciers.

Lees hier de samenvatting van het onderzoek.

Bron: Jaarbeurs en Cobouw