Succesvol stagiairs werven

‹ Terug
Hibin CAO : 17 januari 2019
In de huidige krappe arbeidsmarkt is het aantrekken van stagiairs een beproefde methode om jongeren al tijdens hun opleiding aan een bedrijf te binden. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) doet er alles aan om het matchingsproces tussen bedrijven en mbo-studenten zo soepel mogelijk te laten verlopen via de website stagemarkt.nl.
Doel is om Stagemarkt uit te laten groeien tot een echte marktplaats met tweerichtingverkeer en daarmee de trefkans te vergroten. SBB wil dat onder andere doen door meer mogelijkheden te bieden om knelpunten in bijvoorbeeld regio’s of sectoren, gerichter te kunnen aanpakken. Stagemarkt.nl wil naar aparte webomgevingen voor studenten en werkenden
 
Circa 400.000 mbo-studenten bezoeken jaarlijks de website Stagemarkt.nl van de  Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Zo’n 250.000 door SBB erkende leerbedrijven bieden er hun stages aan.  SBB zit middenin een proces van verbetering van de toegankelijkheid ne het gebruiksgemak om het matchingproces nog beter te faciliteren. De zoekfuncties is al verbeterd en er zijn meer ondersteuningsopties voor studenten ingebouwd.

Kijk op www.stagemarkt.nl voor meer informatie. (foto: Shutterstock)