Bouwgroothandelsbedrijven kunnen open blijven

‹ Terug
Hibin : 14 december 2020
Groothandelsbedrijven kunnen ook na 14 december gewoon open blijven. Net als tijdens de lockdown in het voorjaar heeft het kabinet ervoor gekozen om groothandelsbedrijven open te houden. In de lijst met uitzonderingen staat expliciet 'groothandelsbedrijven (business-to-business)', wat impliceert dat het niet de bedoeling is om aan consumenten te verkopen.

Overigens laat het kabinet consumenten wel de mogelijkheid om vooraf bestelde artikelen af te halen bij de retailbouwmarkten. Groothandelsbedrijven kunnen consumenten dus naar die mogelijkheid verwijzen.
 
De lijst met uitzonderingen is terug te vinden op de website van de Rijksoverheid.

 
 
Informatie per 27 november 2020
VNO-NCW en MKB Nederland hebben hun informatiepagina met alle afspraken en regelingen bijgewerkt. Bekijk voor de afspraken die op brancheniveau zijn gemaakt ook naar het Protocol Samen Veilig Doorwerken (aangescherpt per 28 oktober 2020).
 
Loondoorbetaling
Er zijn afspraken gemaakt over loondoorbetaling bij quarantaine.
 
Ondernemersvragen over het coronavirus?
De Kamer van Koophandel, VNO-NCW en MKB Nederland hebben gezamenlijk een coronaloket geopend. U kunt bellen: 0800 Ė 2117 of naar kvk.nl/coronaloket.
 
 
Coronacalculator
Krijg inzicht in relevante steunregelingen van overheden en financiŽle instellingen met behulp van de Coronacalculator (herzien per 26 november 2020). (foto: Shutterstock)