Fabrikanten hout- en bouwmaterialen wacht inhaalslag

‹ Terug
Hibin : 12 november 2020
Van de fabrikanten in hout- en bouwmaterialen werkt ongeveer een vijfde ETIM classificatie. Bij andere fabrikanten ligt dit aandeel twee keer zo hoog. Dat blijkt uit een onderzoek dat USP Marketing Consultancy in opdracht van de Hibin Experttafel Data voor stroomlijning van de bouwsector heeft uitgevoerd onder 126 fabrikanten.
In het kader van het Experttafel-project Bevorderen en versnellen van ETIM-classificatie wilden de Experts meer inzicht in de mate waarin hout- en bouwmaterialen al geclassificeerd zijn. Uit het onderzoek (in meerderheid ingevuld door marketingmanagers en directie) blijkt dat een meerderheid van de fabrikanten zegt al wel actief met classificatie bezig te zijn. Een deel op het niveau van voorbereiding en een deel al daadwerkelijk met classificeren van producten. Een meerderheid (62%) is bekend met ETIM.  

Waarom classificeren?
De vraag vanuit de bouwgroothandel is voor 63% de belangrijkste reden voor classificatie. 35% noemt de opdrachtgevende markt; 29% noemt de aannemers. 
Verder blijkt uit het onderzoek dat er sprake van onduidelijkheid over hoe classificatie het beste georganiseerd kan worden. Klik hier voor de volledige rapportage van USP.