Nieuwe voorbeelden inspiratiedossier circulair bouwen

‹ Terug
Hibin : 21 januari 2021
Het inspiratie dossier Circulair bouwen op de Hibin-website is uitgebreid met nieuwe voorbeelden. Ken je andere voorbeelden die een directe link hebben met de bouwtoelevering en bouwmaterialen? Stuur dan even een berichtje (liefst met link naar de bron) aan info@hibin.nl.
Het inspiratiedossier is aan de website toegevoegd op initiatief van de deelnemers aan de Experttafel Minder primaire grondstoffen. Zij gaven aan dat er behoefte is aan inspirerende circulaire voorbeelden, met name op het gebied van toepassing van materialen en (nieuwe) biobased materialen. De experts hebben voorbeelden aangedragen op basis waarvan een inspiratiedossier is samengesteld. Er worden regelmatig nieuwe voorbeelden toegevoegd. 

Gerangschikt per R
De term circulair bouwen omvat allerlei activiteiten. De mate van circulariteit hangt onder af van de fase waarin een bouwwerk zich bevindt. Het is steeds gebruikelijker om de verschillende opties te benoemen aan de hand van circulaire processen die in het Engels allemaal met een R beginnen. In het dossier zijn de voorbeelden gekoppeld aan acht van deze Ren die het meest toepasselijk voor de bouwtoelevering. In het dossier zijn de definities van het Platform CB '23 gebruikt.