Corona-Update persconferentie 23 maart

‹ Terug
Hibin : 24 maart 2021
Update persconferentie 23 maart
Op basis van de cijfers blijven de huidige maatregelen onveranderd met uitzondering van de begintijd van de avondklok: deze geldt vanaf woensdag 31 maart tussen 22.00 en 04.30 uur. Zolang er geen ontwikkelingen zijn, vindt de volgende persconferentie plaats op dinsdag 13 april.

De andere maatregelen blijven van kracht tot en met dinsdag 20 april (zie hieronder verslag persconferentie van 8 maart). Denk aan het maximum aantal bezoekers in de winkel/showroom, het zoveel mogelijk thuiswerken en afstand houden. Zo ook de regels voor het reizen: deze gelden vooralsnog tot 15 mei. Deze maatregel geldt niet voor grenswerkers. Ook is werken bij particulieren thuis onveranderd en door de Rijksoverheid toegestaan.
 
Vragen over de coronamaatregelen? Op de Helpdesk Corona vind je altijd de meest actuele informatie en een overzicht van de meest gestelde vragen
Verslag persconferentie 8 maart
De overheid maakte tijdens de persconferentie op 8 maart bekend dat er kleine aanpassingen komen op de huidige maatregelen per dinsdag 16 maart a.s. We lichten de belangrijkste voor de bouw- en technieksector toe.

Winkelen op afspraak
Voor kleine winkels tot 50 vierkante meter winkeloppervlakte blijft het maximum van 2 klanten per verdieping gelden. Voor de grotere winkels en showrooms (vanaf 50 m2 winkeloppervlakte) wordt het toegestane aantal klanten gebaseerd op het aantal vierkante meters winkeloppervlakte. Grotere winkels mogen vanaf dinsdag 16 maart één klant per 25 m2 toelaten. Hierbij geldt een maximum aantal van 50 klanten per winkel.

De volgende voorwaarden voor winkelen op afspraak blijven gelden, te weten:
- Klanten moeten zich minimaal 4 uur van tevoren hebben aangemeld.
- Een bezoek duurt minimaal 10 minuten (tijdslot van 10 minuten). Winkel bij voorkeur alleen.
- De basisregels blijven gelden: mondkapjesplicht, 1,5 meter afstand, hygiŽnemaatregelen en thuisblijven bij klachten.

(foto: Shutterstock)