Coronatoegang in showrooms - op afspraak ook 's avonds

‹ Terug
Hibin : 29 november 2021
Het is niet altijd voor iedereen even duidelijk welke coronaregels gelden voor showrooms van groothandelsbedrijven. Naar aanleiding van vragen van Hibin komt de Helpdesk Corona Bouw & Techniek tot het volgende.
 
Professionele transacties (groothandel/showroom vs. zzpíer/aannemer) worden net als vorig jaar als noodzakelijk gezien. Dat betekent:

  • Voor groothandels gelden de regels voor essentiŽle winkels, zolang er verkocht wordt aan professionele klanten, géén particulieren.
  • Voor showrooms geldt bovenstaande ook, particulieren mogen wel aanwezig zijn om een keuze te maken voor een product als dit nodig is voor de transactie tussen showroom en aannemer/zzpíer. Zolang het om een ingeplande afspraak gaat, maar zo'n afspraak ook na 17.00 uur plaatsvinden.
 Regels op locatie
Is de showroom vrij toegankelijk, dan gelden de regels voor winkels. Dit geldt ook voor vrij toegankelijke bouwshops. Dan gelden ook de landelijk de verplichting tot het dragen van mondkapjes, voldoende afstand houden en de landelijke sluitingstijden.

Is de showroom niet vrij toegankelijk en wordt er alleen op afspraak gewerkt, dan betreft het een zakelijke afspraak en gelden de afspraken van het protocol  'Samen veilig doorwerken' (o.a.: niet met klachten binnenlopen, check daarop uitvoeren, 1,5 meter afstand houden, hygiŽne, drukte vermijden, zorgen voor goede ventilatie, bij afstand houden is een mondkapje niet nodig).
 
Magazijn
 In een magazijn dat niet toegankelijk is voor klanten, gelden de afspraken van het protocol  'Samen veilig doorwerken'.
 
Meest gestelde vragen
Klik hier voor de meest gestelde vragen bij de Helpdesk Corona.
 
(foto: Shutterstock)