Wegens succes geprolongeerd: gratis vouchers

‹ Terug
Hibin Opleidingen : 10 januari 2022
Voor het vijfde jaar investeert Hibin in de opbouw van vakmanschap bij nieuwkomers in de branche. Ook in 2022 zijn gratis opleidingsvouchers beschikbaar voor nieuwkomers in de branche. Elke voucher staat voor een gratis online opleidingsmodule voor één persoon ter waarde van € 175,-. Het aanbod geldt zolang de voorraad strekt of tot uiterlijk 1 december 2022.
Het gratis aanbod verlaagt de drempel voor werkgevers om nieuwe medewerkers meteen een opleiding aan te bieden. Nieuwe medewerkers krijgen met de gratis vouchers direct toegang tot de kennis en vaardigheden die nodig zijn om het vak goed te kunnen uitoefenen en zijn hierdoor sneller op basisniveau inzetbaar. Tegelijkertijd wordt hij of zij meegenomen in de gedachte van een leven lang leren.

Voor 2022 zijn 200 vouchers beschikbaar, 125 voor Basiskennis Bouwmaterialen, 50 voor Basiskennis Afbouwmaterialen (inclusief ijzerwaren) en 25 voor Basiskennis Verkoop. 

Zelf plannen
De opleidingen nemen circa 20 tot 40 studie-uren in beslag, afhankelijk van vooropleiding en ervaring. Een medewerker kan maximaal vier maanden over de opleiding doen en kan in overleg zelf bepalen wanneer hij de studie-uren inplant. In de leeromgeving heb je de mogelijkheid om een studieplanning te maken. Aanmelden kan per direct. Vermeld bij inschrijving de datum van indiensttreding en Voucheractie 2022.

Aanmelden van nieuwe werknemers voor de opleiding Basiskennis Bouwmaterialen kan hier.

Aanmelden van nieuwe werknemers voor de opleiding Basiskennis Verkoop kan hier.

Aanmelden van nieuwe werknemers voor de opleiding Basiskennis Afbouwmaterialen kan hier.
 
Het aanbod is gratis maar niet vrijblijvend. De Commissie Vakopleiding stelt de basisopleidingen beschikbaar vanuit algemene middelen en wil zoveel mogelijk nieuwkomers de kans geven. Wie zich aanmeldt en er uiteindelijk geen gebruik van maakt, ontneemt een ander de kans. Daarom is afgesproken dat voor de cursisten die niet zijn gestart of de opleiding niet hebben afgemaakt, aan de werkgever alsnog kosten (€ 175,-) in rekening worden gebracht. (foto: Techniek Beeldbank)