Nieuwe gezichten bij Hibin

‹ Terug
Hibin : 21 april 2022
Vanaf medio mei is de Hibin-organisatie weer compleet. Nadat Hedy van Opzeeland op 1 april officieel het stokje als directeur van Koninklijke Hibin heeft overgenomen van Peter van Heijgen, is Ad Blokker Hedy opgevolgd als programmamanager Maatschappelijke Opgaven. Hij pakt het Experttafelprogramma over. Marc Donckers begin half mei als Programmamanager Werkgeverschap als opvolger van Jaap Breunesse. Ghislaine Hoenderboom verbreedt haar werkzaamheden en gaat verder als Programmamanager Professionalisering. Per 1 mei begint Steven van de Cruijs als communicatiemanager. Peter van Heijgen blijft als parttime adviseur aan Hibin verbonden en Jaap Breunesse heeft zijn pensioen tot eind mei uitgesteld om Marc Donckers in te werken.
 Ad Blokker is een bekende in de branche. Hij werkte tot voor kort in een commerciële functie bij Van Keulen Hout- en Bouwmaterialen, was eerder directeur bij de Nederlandse inkoopcombinatie Bouwbedrijven B.V. en in verschillende functies actief bij Jongeneel. "Vernieuwing heeft altijd mijn interesse gehad”, zegt hij over zijn rol bij Hibin. "Logistiek, digitalisering en verduurzaming staan nu centraal binnen de Hibin Experttafels. En in de toekomst zullen zich weer andere actuele onderwerpen aandienen. Ik vind het erg interessant om die ontwikkelingen binnen Hibin om te zetten naar praktische ondersteuning voor aangesloten bedrijven. Met de bestaande kennis binnen het netwerk van de bouwtoelevering kunnen we elkaar versterken en ontwikkelingen versnellen.”

 Marc Donckers was de afgelopen ruim elf jaar algemeen secretaris bij de O&O-fondsen Energiesectoren, Afval en Telecom. Hij zal Hibin en de branche gaan ondersteunen bij de CAO-onderhandelingen en -uitvoering, en het verder vormgeven van goed werkgeverschap. "Als klusser heeft alles wat bouwgerelateerd is mijn interesse”, zegt Marc over zijn belangstelling voor Hibin. "Vanuit mijn achtergrond in werkgeverszaken breng ik kennis en ervaring in waarmee ik Hibin hopelijk verder kan helpen. Ik ken de branche nog niet heel goed, maar zie dat er twee onderwerpen uitspringen. Hoe anticiperen we op het feit dat mensen langer moeten doorwerken? En hoe houden we mensen vast?  Er speelt natuurlijk veel meer en dat wil ik vooral ontdekken door in gesprek te gaan met de leden. Ik wil ook graag van hen horen wat zij als de grootste uitdagingen zien. Dat ga ik de komende tijd ontdekken, maar deze twee onderwerpen zullen zeker nog enige tijd doorwerken."

 Ghislaine Hoenderboom is als Manager Hibin Opleidingen al meer dan tien jaar een goede bekende in de branche. Zij zal vanuit haar visie en ervaring de functie van Programmamanager Professionalisering invullen. Ghislaine: "Het ondersteunen van medewerkers in hun ontwikkeling gaat samen met het faciliteren en ondersteunen van werkgevers op dat gebied. Binnen het thema professionalisering komen die twee aspecten samen. De afgelopen jaren hebben leden al ervaren dat we meer aandacht besteden aan actuele ontwikkelingen. Daarvoor roepen we de Hibin Academie in het leven. Hiermee kunnen we sneller inspelen op de invulling van actuele kennis- en informatievragen vanuit leden. Verder groeien we binnen Hibin naar een meer integrale aanpak op het gebied van professionalisering en werkgeverschap. In de samenwerking met Marc Donckers, de nieuwe Programmamanager Werkgeverschap, kunnen we leden meer maatwerk bieden.”

 Steven van de Cruijs komt van PEO, een leverancier van innovatieve technische producten en software, waar hij als communicatiemanager verantwoordelijk was voor strategie en uitvoering. Hij wil zich de komende tijd ‘vastbijten in alles wat met de bouwtoelevering te maken heeft’.  "Ik kijk er naar uit mijn bijdrage te leveren aan de informatievoorziening voor de branche. De juiste informatie op het juiste moment in kraakheldere taal.”

Hedy van Opzeeland is enthousiast over het nieuwe team en is blij dat Peter van Heijgen en Jaap Breunesse beschikbaar blijven voor advisering en ondersteuning. "We staan met Hibin voor een nieuw avontuur. Ik ben het bestuur en de leden dankbaar voor het vertrouwen. Vanuit een solide basis kunnen we het Netwerk van de bouwtoelevering uitbouwen, onze externe contacten en samenwerkingen verbreden en ondernemers in de branche blijven ondersteunen. Dat doen we binnen het nieuwe team met een deels andere taakverdeling dan voorheen, vanuit de speerpunten werkgeverschap, maatschappelijke opgaven, professionaliseren en kennis. Ik heb alle vertrouwen in een goede en effectieve samenwerking.”