Rijksdienst voor Ondernemend Nederland lanceert Leidraad Energieprestatiecontracten

‹ Terug
Hibin : 26 maart 2015
Het verduurzamen van gebouwen kan sneller. Een middel om effectief energiebesparing te realiseren is het uitbesteden van duurzaamheidsmaatregelen aan een Energy Service Company (ESCo). De te leveren prestatie wordt vastgelegd in een energieprestatiecontract (EPC). Op het Nationale ESCo Congres 2015 op 31 maart overhandigen Claudia Reiner, van UNETO-VNI, en Alexandra Boot, van Boot advocaten, de Leidraad Aanbesteden aan Richard Tieskens, van het Rijksvastgoedbedrijf. De leidraad vereenvoudigt het aanbesteden van een EPC.
In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) een leidraad gemaakt om aanbestedende diensten te helpen met de inkoopprocedure van energieprestatiecontracten. Dit deed RVO.nl in samenwerking met Boot Advocaten en ESCoNetwerk.nl. De Leidraad Aanbesteden beschrijft stapsgewijs hoe je een energieprestatiecontract aanbesteedt en opstelt. Het stappenplan is bedoeld voor organisaties die een EPC willen aanbesteden en ook voor opdrachtnemers en consultants.

 
Inkoop energieprestatiecontracten
In een energieprestatiecontract worden de energiediensten die de uitvoerende partij gaat leveren beschreven. Alexandra Boot, een van de opstellers van de Leidraad: "De complexiteit weerhoudt veel organisaties ervan om met ESCo’s en Energieprestatiecontracten te werken. Wij brengen vraag en aanbod bij elkaar en helpen bij het organiseren van het (PPS) proces. Wil je als publieke partij een complex proces integraal aanpakken, dan heb je vooraf veel informatie nodig uit alle relevante disciplines. Alleen dan kunnen marktpartijen adequaat reageren. De Leidraad aanbesteding energieprestatiecontracten is een soort routeplanner voor een effectief integraal inkoopproces van complexe projecten.”

 
Lancering Leidraad op ESCo Congres
De overhandiging van de Leidraad op het Nationale ESCo Congres 2015 vindt plaats tijdens Building Holland, in de Amsterdam RAI. Claudia Reiner, vicevoorzitter van Uneto-VNI en Alexander Boot, partner van Boot Advocaten bieden het stappenplan aan Richard Tieskens, directeur Vastgoedbeheer van het Rijksvastgoedbedrijf, op 31 maart aan om 11.40 uur. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn en ook Building Holland te bezoeken. Meldt u hier aan voor het ESCo Congres. Deelnemers aan het congres krijgen een gratis toegangskaart voor Building Holland. Voor pers is zowel een bezoek aan het Nationale ESCo Congres 2015 als Building Holland gratis.

 
Building Holland
RVO.nl geeft op Building Holland (31 maart t/m 2 april) uitleg over de diverse aspecten van duurzaam bouwen en energie besparen. "Ons doel is inspiratie en kennis te bieden door goede voorbeelden van verduurzaming te tonen,” vertelt Selina Roskam van RVO.nl. "Kennisdeling is de essentiële stap naar een duurzaam Nederland. Door van elkaar te leren wordt het gemakkelijker om de besparingsdoelstellingen in de gebouwde omgeving te halen.” RVO.nl staat op stand 11.303.
 
Klik hier voor meer informatie over de Leidraad Aanbesteden, het ESCo congres en Building Holland

Klik hier voor het programma van RVO.nl tijdens Building Holland.