Knauf introduceert revolutionair klimaatconcept

‹ Terug
Branchenieuws : 09 april 2015
 Knauf introduceert BoWall Flow. BoWall Flow ventileert ruimtes, maar maakt zo min mogelijk gebruik van techniek. Hierdoor kunt u een beter binnenklimaat creŽren tegen lagere investerings-, energie-, onderhoudskosten. Op Building Holland 2015 konden bezoekers voor het eerst kennismaken met dit bijzondere wandconcept.

Een beter binnenklimaat én lagere kosten
BoWall Flow is ontwikkeld vanuit de vraag hoe we het binnenklimaat van scholen kunnen verbeteren tegen zo laag mogelijke kosten. Het antwoord op deze vraag is BoWall Flow.

Ventilatie via de wand
BoWall Flow is namelijk ideaal als gangwand in scholen. Het klimaatconcept voorziet ruimtes als het klaslokaal en de gang beide van verse lucht zonder extra ventilatielucht en energie met behoud van de gewenste luchtkwaliteit. En de akoestische scheiding tussen de ruimtes blijft behouden.

Innovatief CO2 gestuurd klimaatsysteem
BoWall Flow bestaat uit het BoWall Base-systeem B75-128-S12 in een dubbelskeletwand met enkele Knauf Diamond Board beplating. In combinatie met een innovatief CO2 gestuurd ventilatiesysteem wordt schone voorverwarmde lucht via de wand het lokaal ingezogen. Door toepassing van het speciale wandsysteem is er in de lokalen geen enkel luchtcomponent meer benodigd. Dit biedt veel flexibiliteit en maakt het systeem ongevoelig voor storingen.

Altijd verse lucht
De gebruikte lucht wordt door de verse lucht verdrongen en verlaat het lokaal via het systeemplafond. Zo wordt een comfortabele en efficiŽnte luchtverversing gecreŽerd. Het voordeel is dat de verse lucht niet vermengd met de gebruikte lucht. Met BoWall Flow is de lucht dus altijd vers.

Frisse Scholen klasse A
Uit berekeningen van bbn adviseurs blijkt dat met BoWall Flow klasse A (conform Programma van Eisen Frisse Scholen) behaald kan worden, terwijl energie en onderhoudskosten halveren. Dit maakt het concept ook nog eens zeer duurzaam.

Ondersteunt natuurlijk gedrag
Wij zetten graag een raam of deur open om frisse lucht binnen te laten. Dit een gezonde gewoonte. Echter, dit verstoort de werking van de meeste klimaatsystemen, wat juist niet ten goede komt aan de luchtkwaliteit. BoWall Flow ondersteunt dit natuurlijke gedrag en werkt optimaal samen met spuiventilatie.

Knauf. Creating Room for Living.
Bij Knauf vinden wij dat schoolkinderen een omgeving verdienen waar zij optimaal kunnen leren en fijn kunnen verblijven. En waar docenten prettig kunnen werken. Een goede luchtkwaliteit draagt bij aan betere leerprestaties en vermindert het ziekteverzuim. Helaas is deze op scholen vaak onvoldoende door slechte ventilatie. Daarom introduceert Knauf samen met BoWall en bbn adviseurs dit revolutionaire klimaatconcept: BoWall Flow.