Doe mee aan de pilot Keuzedeel Commercieel Technisch Bouwadvies

‹ Terug
Hibin Opleidingen : 27 september 2016
Bij Hibin aangesloten bedrijven worden in de gelegenheid gesteld om een mbo-student gratis het Keuzedeel Commercieel Technisch Bouwadvies te laten volgen. Het gaat om een pilotproject, waarbij Hibin Opleidingen de out-of-pocketkosten voor haar rekening neemt. Bent u voornemens mboíers branchegericht op te leiden en mogelijk voor langere termijn aan uw bedrijf te binden? Dan is dit een uitgelezen kans.
Vanaf het schooljaar 2016 / 2017 zijn mbo-instellingen verplicht om keuzedelen aan te bieden aan de leerlingen. Begin 2016 heeft het SBB het keuzedeel Commercieel Technisch Bouwadvies goedgekeurd. Dit branchespecifieke keuzedeel is gekoppeld aan vijf commerciŽle mbo-opleidingen op niveau 3 en 4, te weten: verkoopadviseur, verkoopspecialist, commercieel medewerker, junior account manager en vestigingsmanager groothandel.

Over het keuzedeel
Het keuzedeel Commercieel Technisch Bouwadvies bestaat qua leerdoelen en leerinhoud grotendeels uit de basisopleidingen van Hibin. De deelnemer krijgt na het succesvol afronden van het keuzedeel dan ook de bijbehorende branchecertificaten. Hierdoor snijdt het mes aan twee kanten: het bedrijf heeft een deskundige mbo-er die men mogelijk langer aan het bedrijf kan binden en de leerling heeft een gedegen opleiding voor een commerciŽle functie in de bouwtoelevering.†

De deelnemer volgt de helft van het programma online en de andere helft bestaat uit bijeenkomsten en werkplekopdrachten. In totaal beslaat het keuzedeel 240 studie-uren.

Wat zoeken we?
We zoeken bedrijven die interesse hebben om mee te doen aan een pilot met het keuzedeel. Hebt u een (commerciŽle) mbo-leerling (BBL) of mbo-stagiaire (BOL) in het bedrijf of gaat u die krijgen? Dan is deelname aan de pilot wellicht iets voor uw organisatie.

Wat houdt de pilot in?
Omdat het een pilot betreft en zowel het mbo-werkveld als Hibin Opleidingen lerende is, betekent deelname voor uw bedrijf vooral het praktisch meedenken over hoe het keuzedeel zo goed mogelijk georganiseerd kan worden. Daar staat tegenover dat u geen out of pocketkosten hoeft te betalen voor het keuzedeel. Deze neemt Hibin Opleidingen voor haar rekening.†

Belangstelling?
Hebt u belangstelling om (samen met uw mbostudent) deel te nemen aan de pilot? Dan kunt u uw organisatie en uw student aanmelden via deze link. Met de Commissie Vakopleiding is afgesproken om voor deelname aan de pilot te kijken naar een goede vertegenwoordiging van verschillende Hibin-leden. Zodra de inventarisatie van pilotdeelnemers is afgerond, laten we weten welke bedrijven en leerlingen aan de pilot kunnen deelnemen.