Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

Hormes naar TABS Holland

Hormes Bouwmaterialen uit Wijchen is per 18 januari overgenomen door Timber and Building Supplies Holland (TABS Holland). Algemeen directeur Houle Hormes schrijft in een brief aan klanten: "Vanuit de gedachte om ook de komende jaren de continuďteit van Hormes te waarborgen heb ik besloten om het bedrijf onder te brengen bij deze grote gerenommeerde speler op de Nederlands markt."
Lees verder ›

In memoriam Rob Mulder

Vorige week bereikte ons het bericht dat Rob Mulder, manager bouwtechniek en service bij Wienerberger en gewaardeerd lid van de Commissie Vakopleiding (CVO) op 10 januari op 65-jarige leeftijd is overleden. We verliezen in hem een zeer plezierig en deskundig lid van de CVO. Daarnaast heeft Rob jarenlang gevraagd en ongevraagd feedback gegeven op (online) lesmateriaal van Hibin. Op brancheniveau herinneren wij ons Rob als een deskundige professional aan wie de gehele baksteenindustrie dank is verschuldigd. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en zijn naasten.

De crematie heeft in besloten kring plaatsgevonden. Condoleances kunnen worden achterlaten op https://herinnering.dela.nl/robmulder

Recordaantal verkochte nieuwbouwwoningen

In het derde kwartaal van 2021 werden 8.036 nieuwbouwwoningen verkocht. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Het is het hoogste aantal verkochte nieuwbouwwoningen in een derde kwartaal sinds het begin van de meting in 2015. In de eerste negen maanden van 2021 werden in totaal 23.621 nieuwbouwwoningen verkocht. Ook dat is het hoogste aantal over die periode sinds het begin van de meting. (foto: Shutterstock)

Verduurzaming steenfabricage in Brick Valley

Vier baksteenfabrikanten waaronder Hibin-lid Wienerberger hebben de Stichting Brick Valley. De stichting helpt de verduurzaming van zes steenfabrieken op het Gelders Eiland te versnellen door de vraag naar duurzame energievoorziening te bundelen. Ondersteund door de Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) moet dit de fabrikanten helpen op het pad naar een klimaatneutrale productie.

Lees verder ›

Niet het geld, maar het aanbod

De afname van het aantal verkocht zero-emissie trucks is niet het gevolg van het subsidiebeleid, maar van een gebrek aan passend aanbod. Dat stelt Machiel Bode, sectorbankier transport, logistiek en mobiliteit bij ING in een artikel op Logistiek.nl BOVAg en RAI Vereniging weten de afname eerder aan een gebrek aan subsidies. Dat is volgens Bode niet de enige oorzaak Hij stelt dat er op dit moment onvoldoende geschikte trucks verkrijgbaar zijn die zowel operationeel als bedrijfseconomisch verantwoord ingezet kunnen worden.


Lees verder ›

De ZES-zone: wat moet je weten en wat kun je doen?

Over drie jaar is de Zero Emissie Zone (ZES-zone) voor stadslogistiek in Rotterdam een feit. Om ondernemers de gelegenheid te geven zich goed te voorbereiden, geeft de gemeenten via Logistiek010 informatie.
Lees verder ›

Allemaal circulair, programma bekend

Het programma voor de vierde Nationale Conferentie Circulaire Economie op 7 februari 2022 is bekend. Onder de noemer ‘Allemaal Circulair!’ wordt belicht wat nodig is om systeemverandering van een lineaire naar een circulaire economie teweeg te brengen. De conferentie biedt een afwisselend en interactief plenair programma en een aantal deelsessies.

Lees verder ›

Lancering informatieplatform ‘werken aan ons pensioen’

Eerder deze maand is het informatieplatform ‘werken aan ons pensioen gelanceerd’. Dit informatieplatform biedt werkgevers, werknemersvertegenwoordiging en pensioenuitvoerders praktische informatie en hulpmiddelen om de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel zo goed mogelijk te kunnen maken.
Lees verder ›

Voorkom lichamelijke overbelasting

Aandacht voor duurzame inzetbaarheid moet eraan bijdragen dat werknemers die werken in de bouwmaterialengroothandel vitaal, competent, gemotiveerd en in goede balans te blijven. Een belangrijk onderdeel is de lichamelijke belasting. Twee op de vijf werknemers in Nederland heeft te maken heeft met lichamelijk belastend werk, zoals zwaar tillen, veel bukken of aan de lopende band dezelfde beweging maken. 460.000 werknemers hebben een beroepsziekte aan hun rug, arm, nek, schouder, knie of heup. Lichamelijke overbelasting leidt jaarlijks tot zeven miljoen verzuimdagen. En daarmee tot een kostenpost voor werkgevers van 1,5 miljard euro. Er zijn verschillende instrumenten beschikbaar die helpen om overbelasting te voorkomen.
Lees verder ›