Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

Optimisme blijft

Producenten in de hout- en bouwmaterialenindustrie waren in december voor de tiende maand op rij het meest optimistisch van alle producenten in de industrie in Nederland. Dat blijkt uit berichtgeving van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Het producentenvertrouwen industrie steeg van 7,2 in november naar 7,5 in december. De hout- en bouwmaterialenindustrie kwam in december uit op 20.
Lees verder ›

Vervolg cao-overleg op 28 januari

Cao-partijen hebben op 20 december overleg gehad over een nieuwe cao ingaande 1 januari 2019. Omdat partijen meer tijd nodig hebben om tot overeenstemming te komen is een volgend overleg gepland op 28 januari. (foto: Shutterstock)

Kerncijfers bedrijfstakregeling 2019

De kerncijfers voor 2019 van de bedrijfstakregelingen (pensioenfonds en FCB Hibin) zijn bekend. Op de Hibin website vindt u ook een verwijzing naar de sectorpremie met de percentages voor de premie sectorfonds WW en WHK.

Lees verder ›

Corporaties dagen de markt uit

De Utrechtse woningcorporaties Mitros, Portaal en Bo-ex willen tienduizenden woningen verduurzamen. Zij dagen de markt uit om met nieuwe oplossing te komen. Met de Isolatie Uitdaging willen de drie corporaties een doorbraak realiseren, zodat corporatiewoningen straks sneller, beter en met minder overlast ge´soleerd kunnen worden.
Lees verder ›

Datakwaliteit in de groothandel

Ketenstandaard Bouw en Installatie, Hibin, NVTB, SAKOL, Saint-Gobain en Veris nodigen fabrikanten uit voor een informatiebijeenkomst over datakwaliteit in de bouwgroothandel. Er hebben zich al vertegenwoordigers van meer dan veertig bedrijven aangemeld. De bijeenkomst vindt plaats op 30 januari van 13.30 tot 17.30 uur bij Kontakt der Kontinenten aan de Amersfoortsestraat 20 te Soesterberg.
Lees verder ›

8% meer ondernemingen in de bouw

Het aantal ondernemingen is in 2018 met 5% gegroeid tot ruim 1,9 miljoen (+ 82.000). Met 8% was de groei in de bouw relatief hoog, net als in de logistiek (7%). Met 6% is Zuid-Holland de snelste groeier. In Flevoland, Noord-Holland en Utrecht groeide het aantal ondernemingen met 5%. In alle andere provincies groeit het aantal ondernemingen met 3 tot 4%.

Lees verder ›

Nederland top in e-commerce

Nederland staat voor het eerst op de eerste plaats van de e-commerce ranglijst van UNCTAD (United Nations Conference on Trade and Development). Uit de Index 2018 blijkt dat Nederland van plaats vier naar de bovenste positie steeg ten koste van Luxemburg. In de top-10 staan acht Europese landen, die volgens UNCTAD extreem dicht bij elkaar staan.

Lees verder ›

Zo pak je werkstress aan

Ontstressen staat steevast in de top-10 van goede voornemens voor het nieuwe jaar. Voor wie de strijd wil aangaan met werkstress is er een gratis online webinar, waarin prof. Dr. Willem van Rhenen, hoogleraar Engagement & Productivity aan de Nyenrode Business Universiteit uitlegt dat werkstress niet bestaat, maar dat je het wel kunt creŰren.
Lees verder ›

Afname groei transportsector

De transport- en logistieksector groeit in 2019 minder snel door lagere groei bij opdrachtgevers. De groei neemt af van 3% in 2018 tot 2% in 2019. Dat is de verwachting van ING Economisch Bureau die op 8 januari werd gepubliceerd.

Lees verder ›