Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

Schakel in vanmiddag om 16.00 uur: Hibin TV

Vanmiddag (woensdag 23 juni, 16.00 – 17.15 uur) kun je deelnemen aan de eerste interactieve TV-uitzending van Hibin. Met bijdragen van Marjet Rutten (toekomstscenario’s voor de bouwmaterialenhandel), voormalig boegbeeld van de Renovatieversneller Margriet Drijver (Een kind kan de was doen in de bouw), Anne-Ruth Scheijgrond en Annemarie Withag-Terpstra van Combi Terminal Twente B.V. (logistieke samenwerking in de binnenvaart als voorbeeld voor de bouwtoelevering) en Jacqueline Meerkerk (BIMloket) en Ben Kruseman (Calduran) over de opmars van BIM.
Lees verder ›

CAO onderhandelingsresultaat Handel in Bouwmaterialen

Werkgevers en bonden hebben op 22 juni 2021 een onderhandelingsresultaat bereikt voor een cao voor de periode 1-1-2021 t/m 31-12-2022. Het onderhandelingsresultaat wordt aan de respectievelijke achterbannen waaronder de leden van de vakbonden voorgelegd ter goedkeuring. Afgesproken is dat de uitkomst uiterlijk 5 juli 2021 bekend zal zijn.

Lees verder ›

Nek aan nekrace Publieksprijs Fabrikant van de Toekomst

Het publiek heeft nog geen duidelijke voorkeur voor welke innovatie de Publieksprijs van de Fabrikant van de Toekomst zou moeten krijgen. Een tussenstand laat zien dat alle acht kandidaten (8 innovaties van 7 verschillende fabrikanten) nog kans maken om de prijs in de wacht te slepen. Iedereen in de sector kan meedoen en zijn of haar voorkeur uitspreken door een aantal enquêtevragen te beantwoorden.
Lees verder ›

Houtprijzen dalen weer

De houtprijzen keren terug naar een normaal niveau. De Financial Times meldt dat de prijzen sinds de piek van begin mei met 48% zijn gedaald.

Lees verder ›

Inbreng voor Circulair materialenplan (CMP) gevraagd

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) vraagt inbreng van bedrijven en overheden voor een Circulair Materialenplan (CMP1) als opvolger van het Landelijk afvalbeheerplan (LAP3). De hiervoor opengestelde enquête kan tot en met 10 juli worden ingevuld.
Lees verder ›

Informatie ZES Rotterdam

Vanaf 1 januari 2025 voert Rotterdam de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek (ZES-zone) in. Deze zone is een afgebakend gebied waarbinnen alle logistiek (bijvoorbeeld het vervoeren van goederen en het uitvoeren van diensten) efficiënt en alleen met uitstootvrije voertuigen uitgevoerd wordt. Dus minder ritten in de stad en zonder uitstoot van schadelijke stoffen.
Lees verder ›

Elektrificatie bestelwagenmarkt komt op gang

De meeste bedrijven staan open staan voor elektrische bedrijfswagens. Het merk is daarbij ondergeschikt aan functionele aspecten zoals actieradius (400 km), laadvermogen, laadinfrastructuur en financiële aspecten als de aanschafprijs en TCO. Bij de aanschaf van elektrische voertuigen wordt daarom vaker dan nu het geval is gekozen voor full operational lease. Dit blijkt uit de nieuwe Monitor Lichte Bedrijfswagens 2021 van RAI Vereniging sectie Personenauto’s en Lichte Bedrijfswagens (PBL) in samenwerking met adviesbureau VMS Insight.
Lees verder ›

Wienerberger introduceert Wevolt Energiedak

Duurzame energie opwekken zonder concessies te doen aan de schoonheid van het dak. Wienerberger intropduceerde vorige week het Wevolt Energiedak. De combinatie van keramische en zonnedakpannen levert een karakteristiek dak met de voordelen van zonne-energie.
Lees verder ›