Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

[BB]: Laatste plaatsen voor Hibin- en Vertaz-leden

[Bouwgroothandel Bijeen] op 6 oktober in Kamerik is bijna volgeboekt. In overleg met MIXpro is besloten dat de laatste kaarten zijn voorbehouden aan leden van Hibin en Vertaz. Wees er snel bij.
Lees verder ›

Eervolle vermelding voor ETIM-convenant

Met het convenant ‘Bevorderen en versnellen van ETIM-classificatie’ heeft Hibin een eervolle vermelding gekregen van de jury van de DigiDare-award. De jury heeft uit 22 inzendingen drie finalisten aangewezen. Hibin viel net buiten de boot. Deelnemers aan de BIM Loket D-day kunnen op 1 oktober online stemmen en mede bepalen wie de DigiDare Award dit jaar zal winnen.
Lees verder ›

Elektronisch factureren per 1 januari 2022

De bouw gaat vanaf 1 januari 2022 e-factureren conform #DICO versie SALES005 . Het initiatief krijgt brede steun binnen de bouw- en infrasector van zowel leveranciers, softwarehuizen, accountants, bouw- en infrabedrijven. Ter ondersteuning is deze week de website e-facturerenindebouw.nl online gegaan.
Lees verder ›

SLIM-regeling sluit eind deze maand

Mkb-ondernemers kunnen nog tot 30 september een subsidieaanvraag indienen voor de SLIM-regeling. Met deze subsidie kunnen zij een leerrijke werkomgeving creëren door initiatieven gericht op leren en ontwikkelen te stimuleren.


Lees verder ›

BIM Loket D-Day 2021: ‘Urgentie en actie!’

Digitalisering bij de transformatie van de gebouwde omgeving.
Op 1 oktober 2021 organiseert het BIM Loket zijn jaarlijkse D-Day, mede mogelijk gemaakt door digiGO. Een landelijke (online) dag voor publieke en private koplopers en beslissers rondom digitalisering in de gebouwde omgeving. Voor opdrachtgevers, opdrachtnemers én toeleveranciers, zowel B&U als GWW. De BIM Loket D-Day wordt dit jaar verzorgd vanuit de studio in het Huis der Provincie in Arnhem. Deelname is gratis.
Lees verder ›

TNO: digitalisering cruciaal voor duurzame industrie

TNO heeft afgelopen week een whitepaper gepubliceerd over het belang van digitalisering bij het verduurzamen van de industrie. “In 2050 wil Nederland de transitie hebben gemaakt naar een duurzame samenleving en een CO2-neutrale, circulaire industrie. Deze transitie vraagt om herinrichting en aanpassing van industriële processen, waarbij nieuwe technologie moet worden geïmplementeerd.
Lees verder ›

Wat mannelijke leiders moeten weten over het vrouwenbrein

Op initiatief van de Sociaal Economische Raad (SER) wordt Diversity Day dit jaar georganiseerd op 5 oktober. Er is een onlineprogramma met een webinar ‘Diversiteit in de top: waar wachten we nog op?’ met SER voorzitter Mariëtte Hamer en een online college ‘Wat mannelijke leiders moeten weten over het Vrouwenbrein’, gericht op mannelijke leiders bij bedrijven en instellingen.
Lees verder ›

Fout bij aanvraag ontheffingen Amsterdam

In het aanvraagsysteem voor routeontheffingen in Amsterdam blijkt een fout te zitten, waardoor bepaalde aanvragen niet ingediend kunnen worden. In bepaalde gevallen wordt namelijk gerekend met de toegestane maximum massa (TMM), terwijl het om het werkelijk gewicht zou moeten gaan. TLN zocht het uit en zorgde met de gemeenten voor een tijdelijke oplossing.

Lees verder ›

Bent u al toe aan een robot?

Robots kunnen een rol spelen op het gebied van voorraadbeheer, logistiek, training van personeel, bewaking, bediening en bezorging. Dat hebben deskundigen van Shopping Tomorrow uitgezocht. Zij hebben een blue paper voor de retailsector geschreven dat ok voor de groothandel waardevolle informatie en inzichten biedt.

Lees verder ›

Mkb kan late betalingen nog 4 maanden melden bij ACM

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) kunnen nog vier maanden melding maken van te late betalingen. Dit kan volledig anoniem bij het tijdelijke Meldpunt Achterstallige Betalingen, dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) in januari 2021 heeft opgezet. In januari 2022 moet onder andere uit de resultaten van het Meldpunt blijken of het nuttig en nodig is om een permanente toezichthouder in te stellen die in de gaten houdt of grote bedrijven het mkb op tijd betalen.
Lees verder ›