Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

Zo kun je circulair bij blijven

De Hibin Experttafel ‘Minder primaire grondstoffen’ wil ervoor zorgen dat nog in 2020 ‘Tenminste 50% van de commercieel medewerkers een goed beeld heeft van wat circulariteit (en de wensen daaromtrent vanuit klanten) betekent.’ Die ambitie willen de Experts onder andere invullen speciale edities van de digitale nieuwsbrief. Bij Hibin aangesloten bedrijven kunnen hun commercieel medewerkers hiervoor aanmelden.
Lees verder ›

Experttafels verder in september

Hibin wil de nieuwe serie Experttafelbijeenkomst in september weer op locatie organiseren. De laatste twee bijeenkomsten moesten als gevolg van de coronamaatregelen online plaatsvinden. De Experttafels, waar het aantal deelnemers de twintig normaal gesproken niet overstijgt, kunnen met inachtneming van de anderhalvemeterregels, op een verantwoorde manier plaatsvinden.
Lees verder ›

BouwMonitor-onderzoek positief gestemd

De omzet in de bouw lag in de maanden juni en juli maar 1,5 procent lager dan in dezelfde maanden in 2019. Dat blijkt uit het BouwMonitor-onderzoek van Cobouw en USP, waarvan op 9 augustus de nieuwste editie werd gepubliceerd. In mei lag de omzet volgens het CBS nog ruim 13 procent onder het niveau van 2019.

Lees verder ›

Veranderende kantoorvraag door corona?

Het Kadaster ziet nog niets in de statistieken, maar Funda Business ziet een toenemende vraag naar (kleinere) kantoorruimte. Een tijdelijke hogere vraag als gevolg van de anderhalvemeterinrichting van kantoren?

Lees verder ›

Eerste tekenen van invloed Covid-19 op woningprijzen

Ortec Finance ziet in de meest recente Maandalert Woningmarkt een afnemende stijging van de woningprijzen (+0,2%) Ortec: “Ten opzichte van vorige maand is er sprake van een flinke toename van het aantal gemeenten waar de prijzen deze maand dalen ten opzichte van vorige maand. Er zijn prijsdalingen bij 89 gemeenten terwijl dit vorige maand bij 15 gemeenten het geval was. Op jaarbasis blijven de prijzen in Nederland stijgen met ongeveer 8,4%, Er werden meer dan 22 duizend woningen verkocht, bijna evenveel als in mei, maar fors meer dan vorig jaar juni (15%).”
Lees verder ›

Jaarverslag Fonds Collectieve Belangen

De stichting Collectieve Belangen voor de Handel in Bouwmaterialen (FCB Hibin) heeft eerder deze maand het jaarverslag 2019 gepubliceerd.
Lees verder ›

Extra impuls regeling praktijkleren

De regeling praktijkleren krijgt een extra impuls. Het gaat om een jaarlijks bedrag van 10,6 miljoen euro voor de studiejaren 2020–2021 en 2021–2022. De extra impuls wordt ondergebracht in een apart compartiment, zodat werkgevers in de betreffende sectoren extra subsidie ontvangen voor het aanbieden van bbl-leerplekken bovenop het bedrag aan subsidie waarop zij op grond van de huidige regeling praktijkleren al aanspraak kunnen maken.
Lees verder ›

Ondernemer centraal in Week van de RI&E

De Week van RI&E vindt dit jaar plaats van 21 tot 25 september. Voor deze zesde editie is het thema 'De ondernemer centraal'. Tegelijkertijd wordt een meerjarige campagne vanuit het Ministerie van SZW gestart om de bekendheid van de RI&E-plicht onder ondernemers te vergroten.
Lees verder ›

Wijzigingen Bouwbesluit

Per 1 juli 2020 zijn er wijzigingen doorgevoerd in het Bouwbesluit 2012. Door het uitstellen van de invoering van de Omgevingswet en de hieraan gekoppelde opvolger van het Bouwbesluit, het Bbl, heeft het ministerie besloten deze wijzigingen alvast in het Bouwbesluit mee te nemen.
Lees verder ›