Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

CRH verkoopt BMN Bouwmaterialen en CRH Bouwmaten B.V.

CRH, moederbedrijf van BMN Bouwmaterialen, verkoopt de divisie Building Distribution Europe aan Blackstone. Deze private equity partij betaalt € 1,64 miljard voor de Europese distributieactiviteiten. CRH Building Distribution Europe is actief in zes landen. De overname omvat ook de activiteiten op het gebied van ‘’Sanitary Heating and Plumbing’. De divisie Building Distribution Europe omvat in Nederland ondere andere BMN Bouwmaterialen en CRH Bouwmaten B.V. De transactie moet nog wel juridisch worden getoetst.
Lees verder ›

Bouw steeds efficiënter

De arbeidsproductiviteit in de Nederlandse bouw groeit harder dan in andere landen. Dat blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau. De onderzoekers verklaren de toename van de arbeidsproductiviteit ‘doordat de bouwproductie in Nederland hard gegroeid is. Dit leidt tot een doelmatigere inzet van personeel en tot nieuwe investeringen in efficiëntere productieprocessen en houdt de prijzen relatief laag.’ De hogere productiviteit beperkt de prijsstijgingen in de bouw.
Lees verder ›

Heel even zonder

In verband met de zomervakantie moet u het even zonder de digitale nieuwsbrief van Hibin doen. Volgende week is de laatste editie voor de zomerstop. In de tweede week van augustus wordt de nieuwsbrief hervat. (foto: Shutterstock)
Lees verder ›

Verduurzaming van de keten van bouwgrondstoffen

De Nederlandse Vereniging van Leveranciers van Bouwgrondstoffen (NVLB)organiseert op 12 september een congres over verduurzaming van de keten van bouwgrondstoffen.
Lees verder ›

Geen nieuwe bouwmaterialen in Zwolse hal

Voor een evenementenhal in Zwolle worden nauwelijks nieuwe bouwmaterialen gebruikt. Een hal die in Apeldoorn als gevolg van herontwikkeling vrijkomt, wordt in z’n gehele gedemonteerd en in Zwolle opnieuw opgebouwd. Naar verwachting kan 98% van de materialen worden hergebruikt.

Lees verder ›

Miljoenen voor vmbo-techniekonderwijs

Om het techniekonderwijs verder te ontwikkelen krijgen 45 regio’s in totaal ruim 231 miljoen euro. Dat is bijna 16.000 euro per leerling. De plannen voor beter techniekonderwijs zijn van scholen voor het (voorbereidend) middelbaar beroepsonderwijs (vmbo en mbo) en lokale en regionale bedrijven.
Lees verder ›

Daling verkoop nieuwbouwwoningen

Cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) laten zien dat er minder nieuwbouwwoningen zijn verkocht (13%) dan in dezelfde periode vorig jaar. NVM-voorzitter Jaarsma hierover: “Dit is de grootste daling in een periode van continue daling van de verkopen die nu al zes kwartalen op rij duurt. De daling is het gevolg van de hoge prijs van nieuwbouwwoningen, waardoor kopers afhaken. De prijs voor een gemiddelde nieuwbouwwoning steeg namelijk in het tweede kwartaal naar 387 duizend euro; dat is een toename van 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde nieuwbouwwoning is al twee kwartalen op rij 80 duizend euro duurder dan een gemiddelde bestaande woning en dat is echt een probleem.”
Lees verder ›

Wijs particuliere islolatieklanten op SEEH

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft bekendgemaakt dat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) ma een tijdelijke stop weer wordt opengesteld open voor eigenaar én bewoner. De publicatie in de Staatscourant vindt naar verwachting eind augustus plaats.
Lees verder ›

Minder goederenvervoer via de weg

Met een impuls van €40 miljoen euro voor goederenvervoer stimuleert het kabinet een zogeheten modal shift. Men wil hiermee bereiken dat het transport van goederen de komende jaren minder via de weg gaat, maar vaker over water, via spoor en door buisleidingen. Dit staat in de Goederenvervoeragenda van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ((IenW)
Lees verder ›

Nederlandse e-commercemarkt € 25,7 miljard in 2019

In het eerste kwartaal van 2019 laten de online consumentenbestedingen een groei van 8% zien ten opzichte van een jaar eerder. De online omzet komt daarmee voor die periode op € 6,5 miljard. Voor het hele jaar worden de online bestedingen geschat op € 25,7 miljard, wat neerkomt op een stijging van 8%. Dit blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, het onderzoek naar online consumentenbestedingen in Nederland. Dit onderzoek wordt door GfK uitgevoerd, in opdracht van Thuiswinkel.org en in samenwerking met PostNL.
Lees verder ›