Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

Programma Experttafel 19 januari 2021

De Teamsbijeenkomst van de Experttafel Hindervrije Bouwlogistiek vindt plaats op 19 januari 2021 van 15.30 tot 17.00 uur. Alle deelnemers hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen met een uitgebreide toelichting op de agenda. In deze digitale nieuwsbrief aandacht voor achtergronden bij het programma.
Lees verder ›

Primeur voor de Experttafel

De Experttafel Hindervrije Logistiek krijgt op 19 januari als allereerste een presentatie van de Outlook Renovatiebouw van TNO. Siem van Merrienboer geeft een toelichting.
TNO heeft voor het eerst de stadslogistiek met betrekking tot renovatie bestudeerd. Naast algemeen ontwikkelingen als digitalisering en zero-emissie-zones is onder andere gekeken naar de invloed van de energietransitie, verduurzaming en prefab bouwen. TNO heeft een methodiek ontwikkeld om de effecten van deze ontwikkelingen in kaart te brengen.
Lees verder ›

Wytze Kuijper over innovaties en logistiek

Wytze Kuijper, programmamanager van Cirkelstad, vertelt tijdens de Expertafelbijeenkomst op 19 januari een inspirerend, enthousiast en energiek verhaal over cultuurveranderingen en innovaties met een logistieke link. Aan bod komt onder meer het omgaan met circulariteit en de logistieke uitdagingen die hiermee gepaard gaan.

Lees verder ›

Rol Hibin bij retoursysteem voor Hulopallets?

KNB (vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek knb-keramiek.nl ) is concreet aan de slag om een slim en werkend retoursysteem voor hulopallets op te zetten. Daarbij is behoefte aan informatie over de huidige logistiek achter de pallets. Aan de Experttafel buigen we ons over de rol die Hibin hierin zou kunnen spelen.
Lees verder ›

Kansen voor Hibin-bedrijven als bouwhub?

Zou een deel van de ruim vierhonderd vestigingen van Hibin-bedrijven geschikt kunnen zijn als bouwhub? Kan de bouwtoelevering zo een bijdrage leveren aan een duurzamere bouwlogistiek? Die vragen leidden bij de allereerste bijeenkomst van de Experttafel Hindervrije Bouwlogistiek tot de gedachte dat een landelijke database voor bouwhubfuncties zou kunnen helpen om klanten en overheden inzicht te geven in reeds beschikbare mogelijkheden. Dat onderwerp is niet verder opgepakt omdat werd aangegeven dat TLN daar al mee bezig was. Nu is het onderwerp wellicht toch weer actueel en staat het opnieuw op de agenda van de Experttafel.
Lees verder ›

Lab ZES: Rotterdam lanceert subsidieregeling voor innovatie in logistiek

Rotterdam trekt twee miljoen euro uit voor innovatie in stadslogistiek. Ondernemers kunnen aanspraak maken op de nieuwe subsidie Lab Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). Hiermee wil de gemeente slimme en schone stadslogistiek stimuleren. Om zo gezamenlijk toe te werken naar een uitstootvrij Rotterdam. Tijdens de Expertafel op 19 januari wordt dit initiatief kort toegelicht.
Lees verder ›

Oproep Experttafel Communicatie

Hibin zoekt mensen die verantwoordelijk zijn voor de communicatie van bij Hibin aangesloten bedrijven. We willen graag van hen weten hoe we resultaten van de Hibin Experttafels zo goed en zo gericht mogelijk bij medewerkers in de branche krijgen. Als deelnemer aan de Hibin Experttafel Hindervrije Logistiek ben je als geen ander in staat om het belang hiervan over te brengen bij je communicatie-collega(s). Wil je intern het gesprek aangaan? Projectmanager Hedy van Opzeeland kan helpen met nadere toelichting.
Lees verder ›

Met dank aan alle experts

Eind 2020 is een boekwerkje verschenen met de resultaten van de Hibin experttafels november 2019 oktober 2020. Hibin bedankt hiermee de ruim zeventig experts die het afgelopen jaar een bijdrage hebben geleverd bedanken en leden en relaties inzicht geven in de resultaten en de volgende stappen. Ook de experts van de Experttafel Hindervrije Bouwlogistiek hebben een persoonlijk exemplaar ontvangen.

Lees verder ›

Vraag collega experts aan tafel

Ken je collega's of andere deskundigen uit jouw netwerk die een bijdrage zouden kunnen leveren aan de Hibin experttafel Hindervrije Bouwlogistiek? Stuur ze deze nieuwsbrief gerust door en vraag of zij willen deelnemen. Dat kan eenmalig voor een specifiek onderwerp of voor langere termijn voor een specifiek project. Men kan altijd contact opnemen met projectmanager Hedy van Opzeeland voor nadere informatie: h.van.opzeeland@hibin.nl of 06-13759619.