Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

[BB] 2018: gedreven ondernemers aan het woord

Echt geld verdienen met big data? Bouwmaterialen leasen in plaats van verkopen? Concrete kansen voor circulaire bouwmaterialen in de bouwgroothandel? Overstappen naar prefab? Volledig transformeren tot online aanbieder? Voor [Bouwgroothandel Bijeen] hebben we een aantal gedreven ondernemers verzameld die allemaal iets vertellen over de transitie van hun business of hun bedrijf.


Lees verder ›

Cao-partijen weer in overleg

Op 24 oktober hebben werkgevers en bonden een informeel overleg. Er zal met name gesproken worden over de ontwikkelingen met betrekking tot de invoering van het nieuwe loon- en functiesysteem, de pilots ‘Nieuwe werktijdenregeling’ en ‘Beoordelingsafhankelijke beloning’ en het project ‘Werk in Uitvoering’ voor duurzame inzetbaarheid.

De verbouwing van Nederland

Er is een akkoord bereikt over een Voorstel voor hoofdlijnen van het Klimaatakkoord. Na doorrekening door PBL en CPB zijn kabinet en Tweede Kamer aan zet om tot invulling te komen. De betrokken streven ernaar dit najaar daarover concrete en bindende afspraken te maken.

Lees verder ›

Bouwsector en overheid gaan verbouwing van Nederland haal- en betaalbaar maken

Mede namens Koninklijke Hibin heeft de bouwsector samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) een intentieverklaring getekend. Daarin staat dat de sector een Nationaal Digitaliserings- & Informatiseringprogramma opstelt met sectorbrede afspraken over uitwisseling, eigenaarschap en organisatie van data en informatie.
Lees verder ›

Nog anderhalve week

De aanmeldperiode voor loopbaangesprekken met Mijn Loopbaancoach is verlengd tot 22 juli. Het aantal beschikbare trajecten is nog niet volledig ingevuld. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Lees verder ›

Hoe zit de zzp’er in elkaar?

Meer dan 120.000 zzp’ers in de bouw drukken - vooral in de renovatiemarkt - een stevige stempel op de keuze van merken, materialen en aankoopplaatsen. BouwKennis deed al in 2016 onderzoek en bracht enkele specifieke kenmerken en wensen van deze doelgroep in kaart in een gratis Whitepaper. Dit jaar wordt dat onderzoek herhaald.

Lees verder ›

Kombi Bouwmaterialen vernieuwd

Eind juni is het vernieuwde pand van Kombi Bouwmaterialen in Nijnsel (Sint Oedenrode) officieel geopend. De loods, oftewel drive-trough, waar normaal de bouwmaterialen netjes worden verzameld en ingeladen, werd voor de gelegenheid omgetoverd tot feestlocatie.