Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

Topspreker voor Hibin congres

Hibin heeft topspreker Richard van Hooijdonk weten vast te leggen als key-notespeaker voor het congres op 4 juni aanstaande. Richard is regelmatig op televisie te zien bij BNN/VARA, AVRO/TROS, RTL Nieuws, RTL Boulevard en te horen op BNR waar hij het programma ‘Mindshift’ presenteerde.
Lees verder ›

Subsidies, AVG en cybercrime

De Hibin website is aanzienlijk uitgebreid met ondernemersinformatie over allerhande subsidies, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en cybercrime. Op de homepage, in de rechterkolom onder de agenda, vindt u het blok ‘Informatie voor Ondernemers’ dat Hibin invult in samenwerking met de Kamer van Koophandel.


Lees verder ›

Bijeenkomst P&O-platform

Bij voldoende belangstelling organiseert Hibin op maandag 15 april een middag voor P&O medewerkers in de sector. De middag is bedoeld voor iedereen die functioneel – in de lijn of uitvoerend – betrokken is bij hrm/personeelszaken. Op de agenda staan de nieuw cao, samenwerking met het mbo-onderwijs, een nieuwe pilot online trainingen en duurzame inzetbaarheid.
Lees verder ›

Uitvoeringsproblemen bij verplicht payrollpensioen

Een verplichte pensioenregeling staat haaks op de onderhandelingsvrijheid van werkgevers en vakbonden, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op een wetsvoorstel van minister Koolmees van Sociale Zaken. Ook menen zij dat zo’n regeling tot uitvoeringsproblemen zal leiden.
Lees verder ›

Zorgen over online platforms

Bijna 60% van de retail- en hotelondernemers in Nederland maakt zich zorgen over de grote macht van online platforms, zoals Booking.com, Amazon en Alibaba. Dit blijkt uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam onder 540 ondernemers, dat in opdracht van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow is uitgevoerd. Zorgpunten van retailers en hotels zijn onder andere de stijgende kosten die platforms vragen voor de samenwerking en het feit dat ondernemers niet zelf contact met hun klanten kunnen hebben.
Lees verder ›

eLoket voor Informatieplicht energiebesparing open

Uiterlijk 1 juli 2019 moeten 125.000 bedrijven en instellingen rapporteren welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Met deze informatieplicht willen de overheid en het bedrijfsleven energie besparen stimuleren. Zo krijgt ook de CO2-reductie in Nederland een impuls. De rapportages kunnen sinds 28 februari 2019 in eLoket bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland worden ingediend.
Lees verder ›

Praktisch circulair

Eerder deze maand heeft het Lectorenplatform Circulaire Economie de publicatie ‘Circulaire economie in de praktijk’ gepresenteerd. Het boekwerk omvat de resultaten van twee jaar samenwerking tussen de leden van het platform. Het Lectorenplatform Circulaire Economie werd in 2017 opgericht om de transitie naar een circulaire economie met kennis en expertise te versnellen.
Lees verder ›

Elfde congres Duurzame Inzetbaarheid

In Jaarbeurs Utrecht vindt op 13 juni de elfde editie van het congres Duurzame Inzetbaarheid plaats. Sprekers zijn onder meer futurist Peter Joosten, psychologe Elke Geraerts, AWVN-adviseur Kim Schumacher en auteur Sarah Detaille. Het congres biedt theorie, best practices, workshops, inspiratie en concrete handvatten voor uw HR-beleid.
Lees verder ›

Uber Freight start in Nederland

De uitrol van Uber Freight in Europa start in Nederland, zo blijkt uit een publicatie van Nieuwsblad Transport. Na twee jaar in de Verenigde Staten steekt Uber met deze activiteit komende maand de oceaan over. Het bedrijf opereert als expediteur die met een app vraag en aanbod aan elkaar wil koppelen. ’Dat betekent dat we verladers die hun goederen willen verzenden, kunnen koppelen aan vervoerders die voldoen aan de toepasselijke regels’, aldus Uber. (foto: Shutterstock)