Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

Nog tot eind volgende week

De enquête voor de verkiezing van de Fabrikant van de Toekomst is nog tot eind deze maand open. In de eerste ronde, die leidde tot de bekendmaking van tien genomineerden tijdens [Bouwgroothandel Bijeen] werd al circa 30% van de 411 bij Hibin aangesloten groothandelsvestigingen bereikt. De tweede fase biedt ook medewerkers in anders functies (inkopers, commercieel-medewerkers, baliemedewerkers, financieel-medewerkers of logistiek specialisten) de kans de enquête invullen.
Lees verder ›

Minister Ollongren: meer regie Rijk bij aanjagen woningbouw

Het Rijk gaat in stedelijke gebieden met de grootste vraag naar woningen een actievere en regisserende rol spelen. Op korte termijn starten met gemeenten, woningcorporaties, bouwers en investeerders gesprekken die moeten leiden tot afspraken over het versnellen van de woningbouwproductie. Ook komt er permanent landelijk overleg met brancheorganisaties en belanghebbenden. Dat schrijft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bij de Staat van de Woningmarkt 2017, die op 13 november naar de Tweede en Eerste Kamer is gestuurd. Koninklijke Hibin is nog niet benaderd voor het genoemde permanente landelijke overleg, maar wil zeker een bijdrage leveren aan de gewenste versnelling van de woningbouwproductie.
Lees verder ›

Over vijf jaar energielabel C voor alle kantoren

Eind vorig jaar heeft minister Kamp besloten dat ‘publieke en private gebouwen met een Kantoorfunctie’ uiterlijk per 1 januari 2023 energielabel C moeten hebben. Bouwwereld meldt op basis van een onderzoek van Heembouw dat 80% van de kantoren op dit moment nog niet aan die norm voldoet en waarschuwt zowel verhuurder als huurders tijdig actie te ondernemen. Alhoewel nog niet duidelijk hoe de Rijksoverheid wil gaan handhaven, is gesteld dat kantoorpanden die op 1 januari 2023 niet aan de norm voldoen, niet meer verhuurd mogen worden.
Lees verder ›

Ruim de helft van vacatures in bouw moeilijk vervulbaar

Werkgevers in de bouw en ICT komen moeilijk aan gekwalificeerd personeel. In de bouw is maar liefst 60 procent van de vacatures moeilijk invulbaar. Dit blijkt uit een onderzoek van UWV naar personeelswerving onder bijna tweeduizend bedrijven.
Lees verder ›

Spanning arbeidsmarkt transportsector

Ondanks het succes van het sectorplan transport en logistiek dat ertoe heeft geleid dat 2.600 zij-instromers als vrachtwagenchauffeur aan de slag zijn gegaan, voorziet de sector een tekort voor de komende jaren. Het tekort aan arbeidskrachten wordt als bedreiging gezien voor de economische groei in Nederland. De sector vraagt hulp van de overheid om in 2018-2019 3.000 mensen te laten instromen.
Lees verder ›

Jouw loopbaancoach

Werkgevers en werknemers hebben een gezamenlijk belang in gezonde werknemers die hun werk met plezier doen en er voldoende uitdaging in vinden. Speciaal voor werknemers in de Bouw en Infra heeft FNV Bouwen en Wonen Mijn Loopbaancoach in het leven geroepen.
Lees verder ›

Check je werkstress

Een op de zeven werknemers in Nederland heeft last van burn-outklachten. Daarom vindt van 13 tot en met 16 november de Week van de Werkstress plaats.
Lees verder ›