Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

Experttafels: 18, 25 en 30 juni

De deelnemers aan de Experttafels gaan later deze maand verder met hun projecten. De onlinebijeenkomsten vinden plaats op 18 juni (Data voor stroomlijning van de bouwsector), 25 juni (Hindervrije Bouwlogistiek) en 30 juni (Minder primaire grondstoffen).
Lees verder ›

Nieuwe naam voor Hillegomse Houtgroep

De Hillegomse Houtgroep heeft per 1 juni een nieuwe naam. Het bedrijf met vestigingen in Den Helder, Wassenaar, Zierikzee en Hillegom gaat verder als ‘De Hillegomse’. Daarmee wordt gekozen voor meer duidelijkheid en komt een einde aan de verschillende handelsnamen waarmee de afgelopen jaren naar buiten werd getreden.
Lees verder ›

Klein Krediet Corona opengesteld

De regeling Klein Krediet Corona (KKC), die extra liquiditeit voor het micro-, midden- en kleinbedrijf mogelijk maakt, is goedgekeurd door de Europese Commissie. Daarom is deze coronaregeling voor een financieringsbehoefte van 10.000 tot 50.000 euro afgelopen vrijdag 29 opengesteld voor ondernemers. Leningen die vanaf 7 mei 2020 zijn verstrekt en voldoen aan de voorwaarden van de regeling kunnen bovendien vanaf vandaag worden geherfinancierd tegen de voorwaarden van de KKC.
Lees verder ›

Alle coronaprotocollen

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben op 29 mei in samenwerking met de rijksoverheid de nieuwe website www.mijncoronaprotocol.nl opengesteld. Op deze site zijn alle protocollen te vinden waarin is vastgelegd hoe bedrijven en publieke organisaties in hun sector aan de slag gaan met de 1,5-meterregels en andere RIVM-voorschriften om verantwoord open te kunnen.
Lees verder ›

Voor en nadelen van industrialisatie in de bouw

Hoe kun je lagere bouwkosten afwegen tegen hogere risico’s? Dat is de kern van de publicatie Industrialisatie in de bouw van ING Economisch Bureau. Door industrialisatie kan het bouwproces sneller verlopen tegen lagere bouwkosten en met minder personeel. Daar staan echter ook nadelen tegenover die vooral de benodigde flexibiliteit van bouwbedrijven inperken.
Lees verder ›

Steun bij innovatie

De Topsector Energie stelt dit jaar 100.000 euro beschikbaar voor ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (mkb) die een innovatiemakelaar willen inhuren. Anders dan andere jaren is de vergoeding voor de inhuur van een innovatiemakelaar niet 50 maar 100 procent van de gemaakte kosten tot een maximumvergoeding van 10.000 euro per mkb-onderneming. Ondernemers die samenwerken met Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) Urban Energy, TKI Nieuw Gas, TKI Energie & Industrie en TKI Wind op Zee kunnen als onderdeel van de Topsector Energie hiervan gebruikmaken.
Lees verder ›

Rapport Circulaire Woningbouw in Nederland opgeleverd

Platform31 heeft het afgelopen jaar voorbeelden van circulaire woningbouwprojecten in kaart gebracht. Het onderzoek omvat zeventig cases. De publicatie die hieruit volgde biedt een breed en divers overzicht van de stand van zaken (op basis van zeventig cases), ontwikkelingen (patronen en ervaren barričres) en suggesties voor vervolgstappen

Lees verder ›

10 tips om te besparen op je energierekening. Juist in coronatijd.

Door corona leven we in een nieuwe werkelijkheid. De gevolgen van het virus hebben impact op elke ondernemer. Juist nu kan een gunstig moment zijn om energiebesparende maatregelen te treffen. WattMoetJeWeten.nl stelde en lijst met tien praktische tips op.

Lees verder ›

Duurzame huizen van stro

De website Duurzaam Bedrijfsleven maakt melding van een woningbouwproject dat wordt gerealiseerd met stro. Hat gaat om 25 woningen in Kaatsheuvel. Speciale panelen met geperst stro zorgen voor circulaire, duurzame huizen die bovendien extreem goed geďsoleerd zijn.

Lees verder ›