De ZES-zone: wat moet je weten en wat kun je doen?

‹ Terug
Over drie jaar is de Zero Emissie Zone (ZES-zone) voor stadslogistiek in Rotterdam een feit. Om ondernemers de gelegenheid te geven zich goed te voorbereiden, geeft de gemeenten via Logistiek010 informatie.
In de ZES-zone moeten per 1 januari 2025 alle nieuwe bestel- en vrachtautoís uitstootvrij zijn. De zone is een afgebakend gebied waarbinnen alleen emissievrije voertuigen zijn toegestaan en de logistiek zo efficiŽnt mogelijk wordt uitgevoerd door bijvoorbeeld bundeling van goederen aan de rand van de stad. Het gaat om alle bestel- en vrachtautoís die bedrijfsmatig gebruikt worden. Welke dat precies zijn en wat de ontheffingsmogelijkheden zijn, is te vinden in dit artikel op Logistiek010. Op een bijgevoegde interactieve kaart hieronder zijn de voorlopige grenzen van de ZES-zone weergegeven.

Ondersteuning voor Hibin-leden
Eerder gaven vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam al een toelichting op de ZES-zone aan de Hibin Experttafel Hindervrije Bouwlogistiek. Bedrijven kunnen via het Ecostars programma gratis advies op maat krijgen. De logistiek makelaar van Ecostars geeft tips hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op de ZES-zone en welke stappen zij nu al kunnen zetten. Het advies gaat in op de kosten van elektrische bestelbussen, subsidies, praktische tips over elektrisch rijden en oplossingen voor minder voertuigbewegingen en kilometers. Na afloop van het advies volgt een adviesrapport op maat en een waardering.

Meer weten of een adviesgesprek aanvragen?
Wil je meer weten of wil je een adviesgesprek aanvragen, kijk op www.logistiek010.nl voor meer informatie of neem contact op voor een afspraak met een van de logistiek makelaars voor via ecostars@rotterdam.nl.
(foto: Shutterstock)