Instroom en Werving

Beschikbaar stellen van stageplaatsen

Contact leggen via stageplaatsen
Het bevorderen van instroom vanuit het mbo is heel goed mogelijk door stagebedrijf te worden. Om studenten de kans te geven om de bouwmaterialenhandel te leren kennen, kunnen bedrijven stages aanbieden via de Stichting Beroepsonderwijs en bedrijfsleven (SBB). Hibin Opleidingen participeert in Stichting Beroepsonderwijs en bedrijfsleven (SBB) en faciliteert en ondersteunt het proces van stages en praktijkopleidingen.

Bedrijven kunnen hun beschikbare stageplaatsen plaatsen door een account aan te maken en stages vervolgens te plaatsen via MijnSBB. De website www.stagemarkt.nl is de plaats voor studenten of scholen om stages of leerwerkplaatsen te zoeken. Het is mogelijk om bol stages of bbl leer/werkplaatsen aan te bieden.

Nieuw talent aantrekken via stages
Op www.stagemarkt.nl hebben studenten keuze uit circa 400.000 stageplekken en leerbanen. Het is in de huidige gespannen arbeidsmarktsituatie dus wel zaak de aankomend stagiair van de juiste informatie te voorzien. Een ‘werken bij …-filmpje’ is in deze tijden beslist geen overbodige luxe. Daarmee bieden bedrijven studenten inzicht in het soort werkzaamheden en de werkomgeving. Als basis daarvoor heeft Hibin de video ‘Werken in de Bouwmaterialengroothandel’ ontwikkeld.

Donckers, M.
Contactpersoon
Marc Donckers