Themamiddag: Biobased & Circulair anno nu 17 apr 2024

Agendapunt

Themamiddag: Biobased & Circulair anno nu

Concrete projecten en visie van koplopers in de bouw | SPARK Campus Den Bosch

De bouw is volop in verandering en dat vraagt om actie en visie van alle schakels in de keten. Om die reden sloot Hibin zich recent aan bij de learning community van Dome-X-SPARK, dat alle partijen in de bouw verbindt rond innovatie en skills-ontwikkeling op het gebied van digitalisering, industrialisatie, biobased en circulair bouwen. Op 17 april kunnen Hibin-leden voor het eerst profiteren van dit netwerk tijdens de themamiddag ‘Het Nieuwe Normaal in de Bouw’. 

De sprekers namens JAJO, Caspar de Haan en Buro Kade zijn koplopers in de bouwketen. Aan bod komen nieuwe ontwikkelingen in digitalisering, technologie en materiaal, die concrete kansen bieden voor de dienstverlening van de handel. Het ideale moment om kennis op te doen en doortastend te ‘handelen’.

 

Themamiddag: Biobased & Circulair anno nu
Wanneer: 17 april 2024
Tijd: 12.30 - 17.00 uur
Waar: SPARK Campus Den Bosch
Programma

12.30 uur        Inloop met broodjeslunch

13.00 uur        Welkom, introductie en rondleiding door SPARK Campus

                        Hans Busio, Hibin Opleidingen & Cassandra Vugts, SPARK Campus

Een korte inleiding op de missie van Spark en vooral veel voorbeelden van nieuwe technologie en verrassende materialen.

13.45 uur        Het Nieuwe Normaal werkt in Den Bosch

                        Michael Bol, architect en directeur Buro Kade

Hoe is architectuur van invloed op de toepassing van biobased en circulaire materialen? De datatool HNM (ontwikkeld met BIMWYSE) stuurt op de integrale duurzame eigenschappen van een gebouw: volledig circulair, weinig CO2-uitstoot, energie, maar ook biobased. Een algemene ‘duurzame’ opdracht wordt zo vertaald naar concrete data en een ontwerp. Twee voorbeeldprojecten illustreren deze nieuwe werkwijze: de nieuwbouw van WeenerXL en Biobased Boschveld van Brabant Wonen.

14.30 uur        Koffie/thee-break

15.00 uur        Bouwers en het Nieuwe Normaal in de bouw

                        Louis Camps, algemeen directeur Wonen JAJO

                        Bram van Hoof, commercieel manager Caspar de Haan

Presentaties en paneldiscussie over de toekomstvisie van deze koplopers in de bouwwereld. Welke technologie en materialen zetten zij nu al in, wat vraagt dat aan kennis en skills? Welke nieuwe dienstverlening zien zij en welke rol kan de bouwtoelevering hierin spelen?

16.00 uur        Afsluiting met hapje en drankje

 

Deelname is gratis voor Hibin-leden. Niet leden betalen eur 100,-. Er is plaats voor 40 deelnemers dus weer er snel bij. Aanmelden kan via een mail naar h.busio@hibin.nl. U ontvangt dan verdere praktische informatie.