Nieuws

In memoriam Johan H. Veenstra

Hibin : 25 januari 2022
Op 22 januari is Johan H. Veenstra, algemeen directeur van Concordia Holding, geheel onverwacht is overleden. "Johan heeft in de afgelopen 3 jaar een onuitwisbare indruk achtergelaten binnen Concordia als directeur, maar zeker ook als persoon" schrijft het bedrijf op LinkedIn. "We verliezen in hem een opgewekte en betrokken persoonlijkheid met oog voor de ander, een echte familieman met veel humor en een groot hart voor Concordia. Hij zal worden gemist."

Hormes naar TABS Holland

Hibin : 25 januari 2022
Hormes Bouwmaterialen uit Wijchen is per 18 januari overgenomen door Timber and Building Supplies Holland (TABS Holland). Algemeen directeur Houle Hormes schrijft in een brief aan klanten: "Vanuit de gedachte om ook de komende jaren de continuďteit van Hormes te waarborgen heb ik besloten om het bedrijf onder te brengen bij deze grote gerenommeerde speler op de Nederlands markt."
Lees verder ›

In memoriam Rob Mulder

Hibin : 24 januari 2022
Vorige week bereikte ons het bericht dat Rob Mulder, manager bouwtechniek en service bij Wienerberger en gewaardeerd lid van de Commissie Vakopleiding (CVO) op 10 januari op 65-jarige leeftijd is overleden. We verliezen in hem een zeer plezierig en deskundig lid van de CVO. Daarnaast heeft Rob jarenlang gevraagd en ongevraagd feedback gegeven op (online) lesmateriaal van Hibin. Op brancheniveau herinneren wij ons Rob als een deskundige professional aan wie de gehele baksteenindustrie dank is verschuldigd. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en zijn naasten.

De crematie heeft in besloten kring plaatsgevonden. Condoleances kunnen worden achterlaten op https://herinnering.dela.nl/robmulder

Coronatoegang in showrooms

Hibin : 24 januari 2022
Het is niet altijd voor iedereen even duidelijk welke coronaregels gelden voor showrooms van groothandelsbedrijven. Naar aanleiding van vragen van Hibin komt de Helpdesk Corona Bouw & Techniek tot het volgende.
 
Professionele transacties (groothandel/showroom vs. zzp’er/aannemer) worden als noodzakelijk gezien. Dat betekent:
  • Voor groothandels gelden de regels voor essentiële winkels, zolang er verkocht wordt aan professionele klanten, géén particulieren.
  • Voor showrooms geldt bovenstaande ook, particulieren mogen wel aanwezig zijn om een keuze te maken voor een product als dit nodig is voor de transactie tussen showroom en aannemer/zzp’er. Zolang het om een ingeplande afspraak gaat, mag zo'n afspraak ook na 17.00 uur plaatsvinden.
 Lees verder ›

Nieuwe bestuursleden

Hibin : 19 januari 2022
Per 1 januari is Martijn Geurts (BPG Geurts van Bergen) aangetreden als bestuurslid als opvolger van Wout Sieben (BPG Sieben). In de loop van 2022 ontstaan nieuwe vacatures binnen het bestuur. Zowel voorzitter Pieter van Leusden als Hans de Jong en Jan van Dijke zitten in hun laatste periode als bestuurslid.
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het nieuwsarchief.