Nieuws

Masterclass: Hoe bouwen we in 2025?

Hibin Opleidingen : 17 juli 2018
Je hoort het overal: er verandert veel in de bouw en het gaat snel. Hoe bereid je je voor op de toekomst? Hoe kun je je organisatie zo inrichten dat je ontwikkelingen tijdig signaleert en kunt bijsturen waar nodig? De driedaagse masterclass ‘Hoe bouwen we in 2025?’ geeft je concrete handvatten.

Lees verder ›

[BB] 2018: gedreven ondernemers aan het woord

Hibin : 11 juli 2018
Echt geld verdienen met big data? Bouwmaterialen leasen in plaats van verkopen? Concrete kansen voor circulaire bouwmaterialen in de bouwgroothandel? Overstappen naar prefab? Volledig transformeren tot online aanbieder? Voor [Bouwgroothandel Bijeen] hebben we een aantal gedreven ondernemers verzameld die allemaal iets vertellen over de transitie van hun business of hun bedrijf.


Lees verder ›

Bouwsector en overheid gaan verbouwing van Nederland haal- en betaalbaar maken

Hibin : 11 juli 2018
Mede namens Koninklijke Hibin heeft de bouwsector samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) een intentieverklaring getekend. Daarin staat dat de sector een Nationaal Digitaliserings- & Informatiseringprogramma opstelt met sectorbrede afspraken over uitwisseling, eigenaarschap en organisatie van data en informatie.
Lees verder ›

Enquête bouwlogistiek

Hibin : 04 juli 2018
Op 2 oktober 2017 heeft Hibin samen met een groot aantal andere partijen de Green Deal Duurzame Bouwlogistiek ondertekend. Om invulling te geven aan de inspanningsverplichting die hieruit volgen wil Hibin de logistieke status van onze sector in kaart brengen. Hierbij werkt Hibin samen met Walther Ploos van Amstel, lector city logistics en expert op het gebied van supply chain en met transportplatform Quicargo dat al op het punt stond onderzoek te doen naar met name de bouwsector. De bouwlogistiek enquête wordt medio juli uitgezet onder Hibin-leden.

Lees verder ›

E-learning, waar moet je op letten?

Hibin Opleidingen : 29 juni 2018
Hibin Opleidingen heeft de afgelopen jaren steeds meer in op de toegankelijkheid van het aanbod door meer e-learning- en blended learning mogelijkheden aan te bieden. Ten opzichte van 2016 vervijfvoudigde het aantal e-learningcursisten. Volledig traditionele (enkel klassikale) trajecten komen bijna niet meer voor. Die ontwikkeling wordt in de breedte zeer goed gewaardeerd. Maar wat betekent e-learning voor cursisten?
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het nieuwsarchief.