Nieuws

3 november: regio Noordoost in Het Wapen van Beckum

Hibin : 26 oktober 2021
Bijeenkomen in de regio? Ook dat kan weer. Hibin-leden uit de regio Noordoost ontmoeten elkaar op woensdag 3 november vanaf 16.00 uur in Het Wapen van Beckum in Hengelo (Ov). Bedrijven in de Randstad zijn op dinsdag 9 november welkom bij Buitenplaats Kamerijck in Kamerik en de regio Zuidwest is op woensdag 17 november aan de beurt in Igluu in Eindhoven. We verzorgen drie keer een programma met landelijke thema’s én ruimte voor wat in jouw regio speelt. Zorg dat je erbij bent. Na afloop is er voor wie dat wil een eenvoudige maaltijd (18.00 – 19.30 uur), zodat je ook weer ’s live kunt bijpraten met collega’s uit je eigen regio.
Lees verder ›

Met korting naar Masterclass Stedelijk Bouwlogistiek

Hibin : 26 oktober 2021
De Cobouw Academy organiseert op 1 en 2 december 2021 een Masterclass Stedelijke Bouwlogistiek. Achtergrond zijn de steeds verdergaande gemeentelijke milieudoelstellingen. Daarnaast worden veiligheids- en milieuproblemen steeds nijpender. Deelnemers krijgen handvatten om met deze veranderingen om te gaan.
Lees verder ›

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) open

Hibin : 22 oktober 2021
De subsidieregeling Verduurzaming MKB is op 1 oktober opengesteld. Met deze regeling kunnen MKB-ers en kleine instellingen een gespecialiseerde adviseur inhuren voor energieadvies op maat. Het energieadvies geeft inzicht in het verder verduurzamen van de onderneming en/of wagenpark. Ook is er een subsidie beschikbaar voor de ondersteuning bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit het advies.
Lees verder ›

Brede steun palletretoursysteem

Hibin : 22 oktober 2021
Uit twee experttafels te weten Minder primaire grondstoffen en Hindervrije logistiek komt de roep om een oplossing te vinden voor de palletproblematiek in de bouw. Er wordt gekeken naar minder wegwerppallets en/of een verbeterde retoursystematiek. Uit de eerder deze week gepubliceerde Hibin Conjunctuurmeting najaar 2021 blijkt onder andere dat twee derde van de respondenten het nut inziet van een sluitend retoursysteem voor pallets. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 87% al een systeem voor palletregistratie hanteert.


Lees verder ›

Ja, dit past echt in twee uur netwerken; zorg dat je erbij bent

Hibin : 22 oktober 2021
Hoe gaan steden om met zero-emissie en eisen voor zwaar verkeer, venstertijden en laden en lossen? Hoe snel gaat het nu echt met die productdata via ETIM? Wat verwacht de klant van de klant van de bouwtoelevering op het gebied van duurzaamheid? Wat kan een palletretoursysteem voor jouw bedrijf betekenen? Wat kan Hibin betekenen voor jouw uitdagingen op de arbeidsmarkt? Praat mee op 3, 9 of 17 november. Tijdens netwerkbijeenkomsten in de regio behandelen we gezamenlijk een aantal Hibin-initiatieven en updates van de Experttafelprojecten. Laat je bijpraten, maar praat en denk vooral ook mee.
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het nieuwsarchief.