Nieuws

Workshop Wkb voor bedrijven met bouwservice

Hibin Opleidingen : 10 mei 2021

De Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) komt steeds dichterbij. Deze wet heeft invloed op de hele bouwsector en dus ook op de bouwtoelevering. De wet gaat al op 1 januari 2022 in.

Tijdens de webinars over de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb) voor Hibin-leden is gebleken dat een aantal bedrijven zichzelf niet als aannemer ziet. Montage van keukens, badkamers of tegelwerk en het plaatsen van (prefab) bouwdelen worden echter wel aangemerkt als aanneemactiviteiten in het kader van de Wkb, ook als ze zijn uitbesteed.

Hibin biedt bedrijven met activiteiten die als aanneming worden aangemerkt een praktische workshop aan, met als resultaat een Wkb-plan voor de eigen organisatie. Wkb heeft voor deze organisaties immers direct impact op de bedrijfsvoering. Met name de aanpassing van het Burgerlijk Wetboek (BW) is van belang voor bouwservice-achtige activiteiten. 

De workshop, waar in twee zalen (coronaproof) plaats is voor 16 deelnemers, wordt geleid door de ervaren docenten ir. Peter Ligthart en drs. Ernest Boer

Meer informatie vindt u via deze link. Hier kunt u zich ook inschrijven.

Cao-onderhandelingen: Hibin brengt eindbod uit

Hibin CAO : 05 mei 2021
Cao-partijen hebben vrijdag 30 april j.l. voor de vijfde keer overleg gevoerd over een nieuwe cao en zijn het in deze overleggen over de meeste van beide kanten ingebrachte voorstellen eens geworden. Niet op alle onderdelen is overeenstemming bereikt. Omdat Hibin meent met haar voorstellen een belangrijke stap te hebben gezet naar een nieuwe cao, met een aantal goede en voor werknemers gunstige afspraken, heeft de Hibin-onderhandelingscommissie afgelopen dinsdag 4 mei een eindbod  verstuurd aan de bonden. De bonden zullen het bod aan hun leden voorleggen die daar over kunnen stemmen. Hibin verwacht leden  in de tweede helft van mei nader te kunnen informeren.

Lees verder ›

Hibin-congres 8 juni, reserveer nu uw stoel!

Hibin : 29 april 2021
Vorige week is de inschrijving geopend voor het Hibin congres op 8 juni in Kamerik. De eerste tientallen aanmeldingen zijn al binnen. Hibin doet er alles aan om het Hibin-congres op 8 juni 2021 op een veilige manier doorgang te laten vinden. Daarbij handelen we uiteraard op basis van de covid-richtlijnen van de overheid. We weten nu al dat de capaciteit voor het congres beperkt zal zijn. We verwachten meer aanmeldingen dan er plek is. Daarom willen we u nu al in de gelegenheid stellen een stoel te serveren.
Lees verder ›

Showrooms weer open

Hibin : 29 april 2021
Per 28 april mogen niet-essentiŽle winkels en showrooms weer open zonder dat het nodig is om vooraf een afspraak te maken. Wel mag er maximaal 1 klant per 25m2 vloeroppervlak binnen zijn en zijn de openingstijden beperkt tot 6:00-20:00.

Lees verder ›

Genomineerden Fabrikant van de Toekomst bekend

Hibin : 29 april 2021
De genomineerden voor de Fabrikant van de Toekomst-award zijn bekend. Een vakjury onder voorzitterschap van Marjet Rutten heeft de genomineerden van de Hibin Fabrikant van de Toekomst-verkiezing bekendgemaakt. In vier categorieŽn: Versnelling van de bouw- en renovatieopgave, Minder primaire grondstoffen, Data voor stroomlijning van de bouwsector en Hindervrije bouwlogistiek, zijn acht innovaties van zeven verschillende fabrikanten genomineerd. Enkele inzendingen zijn in meer categorieŽn genomineerd. Tijdens het Hibin congres op 8 juni worden de winnaars per categorie en de overallwinnaar bekendgemaakt.
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het nieuwsarchief.