Nieuws

Hoe staat het met uw toekomstige marktpositie?

Hibin : 08 mei 2019
Vier maatschappelijke opgaven. Aangedragen door de branche zelf. Praat, denk en doe mee over wat dit betekent voor de u en voor de branche. Hibin wil tijdens ‘Samen aan de Slag’ op 4 juni toewerken naar een aantal concrete projecten waarin de bouwtoelevering samenwerkt met partijen met gelijke belangen. Zo bepalen we mede onze toekomstige marktpositie op het gebied van de woning- en renovatiemarkt, verduurzaming, digitalisering van de sector en slimme bouwlogistiek.
Lees verder ›

Slimmere bouwlogistiek, zijn we op tijd?

Hibin : 08 mei 2019
"30% van al het verkeer in Nederlandse steden is bouwgerelateerd. Dat is een bron van problemen. Bouwhubs en verkeerstorens kunnen helpen de verkeersknoop te ontwarren, maar het spant erom of die gemeengoed zijn voordat bouwtrucks uit de stad zijn verbannen.” In een artikel in Nieuwsblad Transport legt Edo Beerda een urgente logistieke uitdaging bloot. Zijn we als sector in staat om tijdig slimme, vernieuwende logistieke concepten te implementeren? "Toegangsverboden tot de stad hangen als een donkere wolk boven de bouw”, stelt Walther Ploos van Amstel, lector City Logistiek aan de Hogeschool van Amsterdam in hetzelfde artikel.

Lees verder ›

Digitalisering is de grootste uitdaging

Hibin : 08 mei 2019
Digitale transformatie is de grootste strategische uitdaging voor de bouwsector. Belangrijker zelfs dan margeverhoging, kostenreductie en klanttevredenheid. Dat blijkt uit de ‘Nationale benchmark digitalisering in de bouw’ van Canon.
Lees verder ›

Aanvalsplan Arbeidsongevallen

Hibin CAO : 07 mei 2019
De Stichting Arbeidsongevallen heeft een Aanvalsplan gelanceerd om het aantal arbeidsongevallen terug te dringen. Jaarlijks gebeuren er in Nederland ongeveer 450.000 arbeidsongevallen, waarbij 220.000 mensen letsel oplopen en minimaal een dag verzuimen. Het aantal arbeidsongevallen is afgelopen jaar toegenomen.
Lees verder ›

Werken in bouwteams, de rol van de groothandel

Hibin Opleidingen : 07 mei 2019
Hibin Opleidingen verzorgt een speciale themabijeenkomst over werken in bouwteamverband. Deelnemers krijgen zicht op de andere kijk die nodig is om in bouwteamverband te kunnen werken. Een bouwteam komt al in een vroeg stadium van de voorbereiding van een bouwproject met elkaar in contact en werkt samen om een project in al haar facetten tot een goed einde te brengen. In een bouwteam wordt vaak gewerkt op basis van een gewenst eindresultaat in plaats van een vooraf tot in details uitgewerkt ontwerp. Voorafgaand aan een project wordt de manier van samenwerken besproken en worden kaders vastgesteld.
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het nieuwsarchief.