Nieuws

Miljoenen voor vmbo-techniekonderwijs

Hibin Opleidingen : 16 juli 2019
Om het techniekonderwijs verder te ontwikkelen krijgen 45 regio’s in totaal ruim 231 miljoen euro. Dat is bijna 16.000 euro per leerling. De plannen voor beter techniekonderwijs zijn van scholen voor het (voorbereidend) middelbaar beroepsonderwijs (vmbo en mbo) en lokale en regionale bedrijven.
Lees verder ›

Wijs particuliere islolatieklanten op SEEH

Hibin : 16 juli 2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft bekendgemaakt dat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) ma een tijdelijke stop weer wordt opengesteld open voor eigenaar én bewoner. De publicatie in de Staatscourant vindt naar verwachting eind augustus plaats.
Lees verder ›

CRH verkoopt BMN Bouwmaterialen en CRH Bouwmaten B.V.

Hibin : 16 juli 2019
CRH, moederbedrijf van BMN Bouwmaterialen, verkoopt de divisie Building Distribution Europe aan Blackstone. Deze private equity partij betaalt € 1,64 miljard voor de Europese distributieactiviteiten. CRH Building Distribution Europe is actief in zes landen. De overname omvat ook de activiteiten op het gebied van ‘’Sanitary Heating and Plumbing’. De divisie Building Distribution Europe omvat in Nederland ondere andere BMN Bouwmaterialen en CRH Bouwmaten B.V. De transactie moet nog wel juridisch worden getoetst.
Lees verder ›

Voorbereiding Experttafel Logistiek

Hibin : 10 juli 2019
TNO gaat onderzoek doen naar de ervaringen en standpunten van Hibin-leden inzake Zero-Emissie (ZE)-doelstellingen van steden in 2025. TNO doet dit in opdracht van Hibin, omdat Hibin wil weten in welke mate Hibin-leden ondersteuning wensen op dit gebied en onderzoeken met welke partijen samengewerkt kan worden. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Siem Merriënboer, logistiek consultant bij TNO. Het onderzoek vindt plaats ter voorbereiding op de eerste Experttafelbijeenkomst rondom Hindervrije Bouwlogistiek komend najaar.
Lees verder ›

Centraal op [BB]: Customer Experience

Hibin : 10 juli 2019
De klant centraal! Iedereen zegt het. Het staat in elk beleidsplan. Maar doen we het ook allemaal? De 2019-editie van [Bouwgroothandel Bijeen] gaat bedrijven in de bouwgroothandel helpen de daad bij het woord te voeren. Daarvoor heeft de [BB]-organisatie verschillende hulptroepen ingeroepen.
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het nieuwsarchief.