Nieuws

Corporaties dagen de markt uit

Hibin : 14 januari 2019
De Utrechtse woningcorporaties Mitros, Portaal en Bo-ex willen tienduizenden woningen verduurzamen. Zij dagen de markt uit om met nieuwe oplossing te komen. Met de Isolatie Uitdaging willen de drie corporaties een doorbraak realiseren, zodat corporatiewoningen straks sneller, beter en met minder overlast ge´soleerd kunnen worden.
Lees verder ›

Vervolg cao-overleg op 28 januari

Hibin CAO : 14 januari 2019
Cao-partijen hebben op 20 december overleg gehad over een nieuwe cao ingaande 1 januari 2019. Omdat partijen meer tijd nodig hebben om tot overeenstemming te komen is een volgend overleg gepland op 28 januari. (foto: Shutterstock)

Zo pak je werkstress aan

Hibin CAO : 14 januari 2019
Ontstressen staat steevast in de top-10 van goede voornemens voor het nieuwe jaar. Voor wie de strijd wil aangaan met werkstress is er een gratis online webinar, waarin prof. Dr. Willem van Rhenen, hoogleraar Engagement & Productivity aan de Nyenrode Business Universiteit uitlegt dat werkstress niet bestaat, maar dat je het wel kunt creŰren.
Lees verder ›

PAWW: de private aanvulling WW en WGA per 1/1/2019

Hibin CAO : 10 januari 2019

De Werkloosheidswet (WW) is per 1 januari 2016 versoberd. De duur van de WW-uitkering is aanzienlijk ingekort. Vooral werknemers met lange dienstverbanden kunnen daar last van hebben. Hibin en vakbonden hebben in 2016 net als veel andere bedrijven en sectoren een afspraak gemaakt over de reparatie van deze wetswijziging. 

De reparatie gebeurt middels een aanvullende private verzekering naast de WW, de zgn. PAWW, en geldt vanaf 1 januari 2019 voor alle werknemers die onder de cao van de Hibin vallen. Omdat deze aanvullende verzekering nog niet bestond moest speciaal hiervoor een soort private UWV worden ingericht. Hierdoor heeft de aansluiting wat langer geduurd.

Zie ook het nieuwsberichtop deze site van 10 december.

Wat houdt deze reparatie in? Wie profiteert hiervan? En wie betaalt de premie van deze verzekering? 
Lees verder ›

Kerncijfers 2019 bedrijfstakregelingen Hibin

Hibin CAO : 03 januari 2019
De kerncijfers voor 2019 van de bedrijfstakregelingen (pensioenfonds en FCB Hibin) zijn bekend. Ook vindt u hier een verwijzing naar de sectorpremie met de percentages voor de premie sectorfonds WW en WHK.
Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het nieuwsarchief.