Nieuws

Bijeenkomst emissievrije stadslogistiek

Hibin : 09 april 2018
Op 13 april wordt in Amsterdam de bijeenkomst ‘ECO Optie’ georganiseerd. De dag is bedoeld voor transporteurs, verladers, producenten en overheden die kennis willen nemen van de laatste stand van zaken in ‘zero emissie vervoer’ in stedelijke gebieden. Het denken daarover wint snel terrein. Al enige jaren wordt door producenten en vervoerders gesproken over de toekomstige vervoersproducten, die deze emissievrije stedelijke distributie mogelijk maken.
Lees verder ›

O&O: eigen regie stimuleren voor leven lang ontwikkelen  

Hibin Opleidingen : 09 april 2018
Vijfentwintig O&O organisaties geven tegelijkertijd een impuls aan een leven lang ontwikkelen van werkenden door in te zetten op de eigen regie. Zij doen dit om een permanente leercultuur te bevorderen als antwoord op de voortdurende veranderingen in beroepen, banen en op de arbeidsmarkt. Daarvoor gaan O&O organisaties met alle stakeholders een omslag maken, door samen te werken aan experimenten om lerend vakmanschap te stimuleren, nationale en vooral regionale good practises structureel uit te wisselen en een lerend netwerk van organisaties te worden. Dit wordt versterkt door samenwerking met de wetenschap en is bedoeld om een doorbraak te creëren op leercultuur en het stimuleren van een leven lang ontwikkelen om werkenden blijvend inzetbaar te houden.
Lees verder ›

Bureau gesloten op 9 april

Hibin : 05 april 2018
Het Hibin-bureau is gesloten op 9 april vanwege het jaarlijkse personeelsuitje van het VVNH-secretariaat. De Hibin-stafleden zijn die dag gewoon via email bereikbaar.

ESF-subsidieaanvraag gehonoreerd

Hibin CAO : 05 april 2018
Er is subsidie beschikbaar om een pilot uit te voeren met ontwikkelgesprekken. Sociale Partners - bonden en Hibin - hebben vorig jaar via het FCB een ESF-subsidieaanvraag ingediend met als doel effectiever te kunnen gaan werken aan duurzame inzetbaarheid in de branche. De pilot bestaat uit honderd ontwikkelgesprekken, waarvan vijftig individuele trajecten en vijftig trajecten die via de werkgever lopen. Elk traject bestaat uit meerdere gesprekken met professionele loopbaancoaches.
Lees verder ›

Opnieuw gratis basisopleiding voor nieuwkomers

Hibin CAO : 05 april 2018
Hibin Opleidingen biedt dit jaar opnieuw tweehonderd gratis e-learning basisopleidingen aan aan nieuwkomers in de branche. Er kan gekozen worden tussen twee opleidingen: Basiskennis Bouwmaterialen en Basiskennis Verkoop. Aanmelden kan vanaf nu. De actie loopt tot en met 1 december 2018 of tot het aantal van tweehonderd is bereikt.

Lees verder ›
Oudere nieuwsbrichten kunt u vinden in het nieuwsarchief.