CAO nieuws: Hibin gaat niet in op ultimatum van FNV
09.02.2023 / Werkgeverschap,

Nieuwsbericht

CAO nieuws: Hibin gaat niet in op ultimatum van FNV

Hibin gaat niet in op de door de FNV gestelde eisen van 14,3% loonsverhoging en een reiskostenvergoeding van €0,21 per gereisde kilometer. Daarnaast eist de bond vanaf 1 januari 2023 een Automatische Prijs Compensatie (APC) voor alle loonschalen en daadwerkelijk betaalde salarissen. De FNV geeft Hibin tot 12 februari 12:00 2023 de tijd in te gaan op het voorstel.

Hibin
Wij vinden deze eis onverantwoord hoog en uit de pas met de realiteit. Het eindbod dat we hebben gedaan en gebaseerd is op het voorstel van de bonden zelf, is evenwichtig. Namelijk een loonstijging van 6,2% over 2023 voor een gemiddeld loon in de branche. Om de medewerkers in deze tijden tegemoet te komen hebben we geadviseerd om het eindbod alvast in te voeren (lees hier).

Het eindbod betrof per 1 januari 2023 een loonsverhoging van 2,5% + €50,00 en nog eens 2% in juli 2023.

CNV en De Unie
In tegenstelling tot FNV hebben CNV en De Unie geen ultimatum gesteld aan Hibin. De zogenaamde driekwartsvergaderingen om de steun voor actie te peilen, hebben onvoldoende opgeleverd om acties te rechtvaardigen.

Acties en veiligheid
Nu we besloten hebben niet in te gaan op de eisen, zullen er mogelijk acties volgen. We hebben nog een gesprek met FNV over de veiligheid en het ordentelijk verlopen van de acties, mochten deze er komen.

Directies van Hibin lid bedrijven ontvangen een persoonlijk bericht over wat te doen bij stakingen en uitleg over stakingsrecht.

 

Zodra we meer informatie hebben, lees je het zo spoedig mogelijk op onze website.

Heb je vragen? Neem contact op met Marc Donckers – Programmamanager Werkgeverschap – m.donckers@hibin.nl.