CO2-arm beton de nieuwe norm voor de bouwsector?
18.06.2024 / Minder primaire grondstoffen,

Nieuwsbericht

CO2-arm beton de nieuwe norm voor de bouwsector?

Verschillende vastgoedontwikkelaars en bouwers hebben een intentieverklaring ondertekend om over te stappen naar CO2-arm beton. Onder de ondertekenaars zijn BPD (regio Noord-West), Achmea Real Estate, Synchroon, het Rijksvastgoedbedrijf, en bouwers zoals Dura Vermeer, BAM, Heijmans, en TBI-ondernemingen (Koopmans Bouwgroep, ERA Contour, Hazenberg, en J.P. van Eesteren).

Op 11 juni 2024, tijdens PROVADA 2024, werd de verklaring getekend in aanwezigheid van Chris Kuijpers, directeur-generaal Volkshuisvesting en Bouwen. Jacqueline Cramer, voorzitter van het Betonakkoord, benadrukt dat deze verklaring een belangrijke stap is voor de verduurzaming van beton.

Het initiatief biedt de bouwsector een duidelijke onderbouwing voor duurzame inkoopkeuzes en moet de urgentie voor verduurzaming in de betonindustrie verhogen. Het Betonakkoord constateert dat de vraag naar duurzaam beton momenteel nog te laag is om de industrie te prikkelen tot investeringen. Deze intentieverklaring moet hier verandering in brengen en is de eerste van een reeks die de komende maanden volgt.

Lees hier verder