digiDeal in de maak! Uniforme milieu-impact data van producten
27.02.2024 / Minder primaire grondstoffen, Digitalisering,

Nieuwsbericht

digiDeal in de maak! Uniforme milieu-impact data van producten

Goed nieuws: vorige week werd er bekend dat er een ‘CSRD digiDeal’ op het gebied van duurzaamheidsdata gaat komen. Deze digiDeal behelst data over de milieu-impact van producten in de sector. Naast digiGO en Ketenstandaard is Hibin actief ondersteuner van dit initiatief en roepen we alle bedrijven in onze branche om hieraan bij te dragen.

Deze digiDeal markeert een belangrijk moment in de gezamenlijke inspanning om de duurzaamheidsdata te digitaliseren, de transportatie van deze data via ‘standaarden’ te waarborgen, en bedrijven bewust te maken van de impact van deze richtlijn. Dit initiatief is niet alleen essentieel voor de naleving van nieuwe regelgevingen maar versterkt ook onze ketensamenwerking en innovatie in de sector.

Het onderstreept de groeiende noodzaak voor accurate milieu-impactdata van producten. Zoals Michiel Schipper, Projectleider Actielijn Duurzaamheid bij digiGO, benadrukt: “middelgrote en MKB-ondernemingen spelen een cruciale rol als onderaannemers en toeleveranciers voor grote bedrijven die in toenemende mate afhankelijk zijn van gedetailleerde duurzaamheidsdata (CSRD).”

Via de CSRD digiDeal wordt gewerkt aan drie doelen:
• Het digitaliseren van duurzaamheidsdata;
• Het zorgen dat die data via bepaalde standaarden kunnen worden getransporteerd;
• Bedrijven bewust maken van de impact van deze richtlijn en hulpmiddelen bieden.

Hibin
Hibin staat volledig achter dit initiatief en moedigt alle leden en partners aan om bij te dragen aan en deel te nemen aan de CSRD digiDeal. Dit is een kans om de duurzaamheid en de digitale transformatie van onze sector te versnellen, waarbij Hibin als brancheorganisatie een actieve rol inneemt in de ondersteuning bij deze doelen.

Ontwikkelingen op dit gebied lees je terug op onze website en in de Hibin nieuwsbrief.

Meer informatie, neem contact op met Ad Blokker – programmamanager maatschappelijke opgaven – a.blokker@hibin.nl.

Lees hier verder en draag bij aan de CSRD digiDeal