Uitgebreid Verslag Themamiddag ‘Biobased en Circulair anno nu’
23.04.2024 / Professionaliseren, Branche-ontwikkeling, Minder primaire grondstoffen,

Nieuwsbericht

Uitgebreid Verslag Themamiddag ‘Biobased en Circulair anno nu’

Op 17 april 2024 organiseerde Koninklijke Hibin een inspirerende themamiddag met de focus op 'Biobased en Circulair bouwen: het nieuwe normaal', gehouden in Den Bosch bij de SPARK Campus. Dit evenement trok een groot aantal geïnteresseerden, beslissers en professionals uit de bouwmaterialengroothandel, onderstreept door de aanwezigheid van toonaangevende sprekers uit de bouwsector.

Locatie en Opening
De middag werd geopend door Hans Busio – programmamanager professionaliseren, die iedereen hartelijk welkom heette op de SPARK Campus – een centrale hub waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samenkomen voor duurzame innovatie. De SPARK Campus diende als perfecte achtergrond voor discussies over duurzaam bouwen, waarbij de openingssessie een introductie bood op de ontstaansgeschiedenis van SPARK.

Sprekers en Discussies
Na een rondleiding die praktische inzichten bood in de activiteiten van SPARK, namen verschillende leiders uit de bouwindustrie het woord om hun visies en concrete projecten te delen:
Louis Camps van JAJO sprak over recente biobased projecten en de impact daarvan op duurzame bouwpraktijken.
Michael Bol van Buro Kade belichtte innovatieve benaderingen in circulair bouwen inclusief uitdagingen en creatieve oplossingen.
Bram van Hoof van Caspar de Haan onderhoud & renovatie deelde inzichten in de renovatie- en onderhoudsstrategieën die bijdragen aan duurzaamheid.

Elke presentatie was niet alleen informatief maar ook een aanzet tot discussies onder de aanwezigen over hoe biobased en circulaire principes het nieuwe normaal kunnen worden in onze branche.

Afsluiting en Netwerken
De middag werd afgerond met een borrel waarin deelnemers uitgebreid konden netwerken, ervaringen uitwisselen en potentiële samenwerkingen bespreken.

Dankwoord
Wij willen alle deelnemers, sprekers, en natuurlijk SPARK hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan deze succesvolle middag. Het is duidelijk dat wanneer we samenwerken, we grote stappen kunnen zetten naar een duurzamer bouwlandschap.

Voor meer informatie over de besproken onderwerpen, of om betrokken te raken bij toekomstige evenementen, kunt u contact opnemen met Hans Busio via h.busio@hibin.nl.