Uitnodiging themamiddag: EUDR-wetgeving tegen ontbossing
30.04.2024 / Minder primaire grondstoffen,

Nieuwsbericht

Uitnodiging themamiddag: EUDR-wetgeving tegen ontbossing

Op 21 mei 2024 vindt er op locatie Van der Valk Breukelen de themamiddag EUDR plaats. Jouw kans om als handelaar direct op de hoogte te zijn van alle ins en outs. De nieuwe EU-verordening tegen ontbossing (EUDR) brengt namelijk belangrijke nieuwe eisen met zich mee, vooral op het gebied van traceerbaarheid van materialen zoals hout, palmolie, en rubber. Voor de bouwmaterialengroothandelaren is het cruciaal om goed geïnformeerd te zijn over deze veranderingen. Aanpassingen in systemen voor het verzamelen en registreren van productinformatie kunnen noodzakelijk zijn om compliant te blijven en boetes te vermijden.

Wat kun je verwachten?
Tijdens deze middag duiken we diep in de EUDR wetgeving met experts Jessica van Zetten (NVWA) en Julius Seinen (LNV) die de wetgeving, implicaties en actiepunten zullen verhelderen. Ook zal Stan Stevens van Houtimport FSC uitleggen wat FSC-certificering betekent binnen de kaders van EUDR.

Aansluitend is er ruimte voor vragen en discussie met de sprekers.


Voor het volledige programma en meer informatie, open deze link.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Ad Blokker - a.blokker@hibin.nl. Deelname is gratis voor Hibin leden.
 

Mis deze kans dus niet om in één middag volledig bijgepraat te worden over de EUDR-wetgeving en de implicaties ervan voor jouw bedrijf.