Lancering CO2meter.nu succesvol! Al meer dan 1000 CO2-berekeningen voltooid
12.09.2023 / Hindervrije bouwlogistiek,

Nieuwsbericht

Lancering CO2meter.nu succesvol! Al meer dan 1000 CO2-berekeningen voltooid

Vorig jaar lanceerden Topsector Logistiek, evofenedex en Transport en Logistiek Nederland de website www.CO2meter.nu. Met de gebruiksvriendelijke CO2-calculator kunnen vervoerders van één enkele vracht de CO2-uitstoot berekenen. Alle velden zijn gestandaardiseerd. Honderden vervoerders, eigen vervoerders en verladers hebben inmiddels deze tool gebruikt voor hun berekeningen. 

“De website is een laagdrempelige manier om te starten met grip te krijgen op de CO2-uitstoot. Een prima beginpunt voor bedrijven die daarmee aan de slag willen. Het is mooi om te zien dat de calculator en ook de webinars steeds beter gevonden worden. De site speelt dus goed in op de behoefte van logistieke bedrijven”, zegt Guido de Wit, programmamanager bij Topsector Logistiek.

"Naast de groeiende populariteit van de CO2-calculator, merken we ook een sterke interesse in de webinars over het meten van CO2-uitstoot", aldus Marjolein Hijl, projectleider bij Topsector Logistiek

De makers van de CO2-calculatietool werken eveneens aan de CO2-beprijzingsmodule. Hoewel er op dit moment nog geen formele CO2-beprijzing is, is de verwachting dat het de komende jaren gaat veranderen.

Lees hier de uitgebreide publicatie op de website van evofenedex.

Bereken hier je CO2-uitstoot per vracht!