Succesvolle Themamiddag ‘Van Bedreigingen naar Kansen met Data’ bij STARC
15.04.2024 / Digitalisering,

Nieuwsbericht

Succesvolle Themamiddag ‘Van Bedreigingen naar Kansen met Data’ bij STARC

Op 10 mei 2024 organiseerde Koninklijke Hibin een zeer boeiende themamiddag genaamd ‘Van Bedreigingen naar Kansen met Data’. Dit evenement, dat plaatsvond bij STARC in Utrecht, trok veel deelnemers uit diverse hoeken van de bouwmaterialenbranche. Zoals de naam van het evenement al doet vermoeden; professionals en beslissers in (brede) het digitale domein.

De middag begon met een plenaire presentatie, waarbij de experts van STARC/PIT uiteenzetten hoe bedrijven digitaliseringstrajecten van concept tot uitvoering kunnen brengen. De focus lag op het ontwikkelen van een gedegen plan en de concrete stappen die nodig zijn om dat plan te realiseren. Gevolg was een interessante inhoudelijke discussie hoe zo’n proces succesvol te laten doorlopen.

Na de presentatie was het tijd voor een interactieve workshop. In 3 kleinere groepen werkten de deelnemers van bouwhandelaren samen aan praktische oplossingen voor het uitdagen van digitale vraagstukken, met name het uniformeren, standaardiseren en delen van data. Deze samenwerking bood een unieke kans om van elkaar te leren en direct toepasbare ideeën uit te wisselen.

ETIM
Overeenstemming onder de deelnemers werd gevonden op het gebied van het slim data delen. Hier kwam nadrukkelijk ETIM om de hoek kijken – productclassificatie van gegevens op uniforme en gestandaardiseerde wijze. Deze gegevens moeten afkomstig zijn van de leverancier/fabrikant. Deelnemers werden opgeroepen om dit op te nemen in de communicatie met en naar de leveranciers, zodat het sectorbreed de standaard wordt. Meer over ETIM en het ETIM-convenant lees je hier.

De middag was uiteraard ook erg gezellig, met veel gelegenheid voor een goed onderling gesprek en het delen van ervaringen.

Hibin dankt alle deelnemers, evenals STARC en PIT Digitale Transformaties, voor hun inzet en bijdrage aan deze geslaagde middag.

Dit evenement is een onderdeel van Hibin’s voortdurende inspanningen om de branche te ondersteunen bij de digitale transformatie. We kijken ernaar uit om samen met onze leden en partners verdere stappen te zetten in het omarmen van digitalisering en het ontdekken van nieuwe kansen binnen de bredere keten/sector.

Last but not least…
Alle deelnemers kregen een toezegging op een voucher van STARC voor de workshop voor digitale vraagstukken bij de bedrijven inhouse.

Wil je meer informatie over deze themabijeenkomst? Neem contact op met Ad Blokker – a.blokker@hibin.nl.