Digitale nieuwsbrief

Het laatste nieuws automatisch in uw mailbox? U kunt zich hier aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de meest belangrijke ontwikkelingen.
Kijk in het archief voor een overzicht van eerder verschenen digitale nieuwsbrieven.
Laatste digitale nieuwsbrief:

Conjunctuurmeting: Stabiele groei bouwmaterialengroothandel vooral door nieuwbouw

De omzetgroei in de bouwmaterialengroothandel komt in 2017 uit op een gemiddelde van circa 5%. Daarmee zijn de verwachtingen van ondernemers in de branche nagenoeg gelijk aan die van begin 2017. Een grote meerderheid van de ondernemers (83%) verwacht ook voor 2018 een omzetstijging. 6% verwacht in 2018 een omzetdaling. Dit blijkt uit de veertiende Conjunctuurmeting van Koninklijke Hibin onder ondernemers in de bouwmaterialengroothandel, uitgevoerd door Buildsight.
Lees verder ›

Cao-overleg gaat voort

Het cao-overleg gaat door. In de laatste onderhandelingsronde zijn de partijen nog niet tot afronding gekomen. Er is nog geen definitieve datum bekend voor het vervolg, maar hervatting kan met het oog op de agenda’s op z’n vroegst medio november plaatsvinden.

Maak kennis met de genomineerden

De genomineerden voor de titel fabrikant van de Toekomst zijn bekendgemaakt tijdens het congres [Bouwgroothandel Bijeen]. Maak nu kennis met deze genomineerden. Iedereen die werkzaam is in de bouwgroothandel, van manager tot magazijnmedewerker en van planner tot commercieel medewerker, kan de genomineerden met behulp van een korte enquête beoordelen op hun prestaties op het gebied van duurzaamheid, digitalisering en kennisdeling.
Lees verder ›

[BB] in beeld

De bouwgroothandel kan terugkijken op een succesvol jaarcongres. In de Prodentfabriek in Amersfoort waren, net als bij de vorige twee edities, zo’n tweehonderd beslissers uit de groothandel en de industrie present. Het programma richtte zich op innovatie, aan de hand van voorbeelden, maar ook handvatten om innovatie aan te jagen en de interne organisatie daarin mee te krijgen. De reacties op het programma waren positief. Dat nam niet weg dat er ook collega’s gemist werden. De activiteitenkalender in oktober was weer erg vol dit jaar en dat leidde noodgedwongen tot keuzes. Met behulp van bijgaande video-impressie kunnen degenen die het evenement moesten missen toch nog even een indruk krijgen.

Lees verder ›

Slimme bouwlogistiek in Arnhem

Op dinsdag 7 november a.s. organiseert het KennisDC Logistiek Gelderland een seminar waar nut en noodzaak van slimme bouwlogistiek onder de aandacht worden gebracht. Na een inleiding van René Postulart (Connekt) en zijn presentatie over slimme bouwlogistiek zullen sprekers, ondertekenaars van de Green Deal, zoals Iwan te Winkel (Raab Karcher), Jur Hofland (Rensa) en Alexander de Vries (Hogeschool Rotterdam) bezoekers meenemen in de laatste ontwikkelingen, de succesverhalen en de overwonnen blokkades. Het programma wordt afgesloten met een paneldiscussie.
Lees verder ›

Is uw privacybeleid op orde?

VNO-NCW en MKB-Nederland organiseren vijf regionale voorlichtingsbijeenkomsten over de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze verordening vervangt de huidige Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming in de gehele EU van toepassing. Alle bedrijven en organisaties die werken met persoonsgegevens zullen zich moeten voorbereiden op deze AVG.
Lees verder ›

Als VIP naar Parijs?

Hibin-leden kunnen met een Vip-arrangement deelnemen aan de Franse vakbeurs Batiment (Mondial du Bâtiment) die van 6 tot en met 10 november plaatsvindt in Parijs. Het VIP-arrangement omvat naast gratis toegang tot de beurs het gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals een gratis catalogus en gratis gebruik van de garderobe.

De Mondial du Bâtiment is de samenvoeging van de vakbeurzen BATIMAT, INTERCLIMA/ELEC en IDEOBAIN en biedt met ongeveer 2.500 exposanten (waarvan 45% internationaal) het grootste aanbod ter wereld van producten en diensten voor bouwprofessionals, installateurs en architecten. Er worden 350.000 bezoekers verwacht.
Lees verder ›